ANASAYFA Ekonomi Motorine indirim mi gelecek, kaç lira indirim olacak?

Motorine indirim mi gelecek, kaç lira indirim olacak?

Akaryakıt fiyatları ulaştıkları rekor fiyatların ardından vatandaşın gündemidne yer aldı. Akaryakıt zammı beraberinde pek çok kalemi etkilerken son olarak bir indirim haberi gündemi hareketlendirdi. Motorin fiyatına indirim gelip gelmeyeceği merak edilmeye başlandı.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
Motorine indirim mi gelecek, kaç lira indirim olacak?

Ülkemizde en çok zam ve indirim haberleri ile gündeme gelen kalem, akaryakıt fiyatları olarak karşımıza çıkıyor. Akaryakıt fiyatları vatandaşların gündeminde yer alırken zam ve indirim haberlerine ilişkin de bilgi sahibi olunmak isteniyor. 

Brent petrol fiyatları ve döviz kurunda yaşanan hareketliliklere bağlı olarak akaryakıt fiyatlarına indirim ve zam haberleri de ardı ardına geliyor. Son olarak rekor artışlar kaydederek isyan ettiren benzin ve motorin fiyatlarına ilişkin Enerji Piyasası Denetleme Kurumu (EPDK) açıklama yapmış, ardından bir miktar indirim kaydedilmişti. Açıklamanın ardından bu kez motorine bir indirim haberi daha gündeme geldi. Araç sahipleri ise ‘’Motorine indirim mi gelecek, kaç lira indirim olacak?'' sorusuna yanıt aramaya başladı.

MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELECEK, NE ZAMAN?

Sektör kaynaklarından elde edilen bilgilere göre motorinin litre fiyatına indirim bekleniyor. 1 Mart Cuma gününden itibaren pompa fiyatlarına yansıması beklenen indirim öncesinde vatandaşlar ise ‘’Motorine ne kadar indirim gelecek?'' sorusuna yanıt arıyor. 

Brent Petrol ve döviz kurlarında yaşanan değişikliğe bağlı olarak 1 Mart Cuma günü gece yarısından itibaren motorinin litre fiyatına 1 lira 35 kuruşluk indirim gelmesi bekleniyor. 42 lira seviyelerinde işlem gören motorinin litre fiyatının da gelmesi beklenen indirimin ardından 40 lira seviyelerine gerilemesi öngörülüyor.

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Gençlerbirliği son 3 yıldaki 8'inci kongresini pazar günü gerçekleştirecek

Gençlerbirliği son 3 yıldaki 8'inci kongresini pazar günü gerçekleştirecek