ANASAYFA Ekonomi Nisan 2024 enflasyon rakamları ne zaman, saat kaçta açıklanacak?

Nisan 2024 enflasyon rakamları ne zaman, saat kaçta açıklanacak?

Enflasyon rakamları en çok da temmuz ayı maaş zamlarının belirlenmesinde büyük önem taşıyor. Nisan ayı enflasyon rakamlarının ne zaman açıklanacağı merak konusu olurken araştırmalar da hızlandı. Vatandaşlar nisan ayı enflasyon rakamlarının açıklanacağı tarih için araştırmalarına başlarken TÜİK'in takvimi de merak edilmeye başlandı.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
Nisan 2024 enflasyon rakamları ne zaman, saat kaçta açıklanacak?

Nisan 2024 enflasyon rakamları ne zaman, saat kaçta açıklanacak? - Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), enflasyon verilerini aylık olarak açıklıyor. Son olarak mart ayı enflasyonu açıklanırken gözler nisan ayı verilerine çevrildi. Nisan ayı enflasyon rakamları için gözler TÜİK'e çevrilmişken her ayın başında bir önceki aya ait TÜFE, ÜFE verileri açıklanmaya devam ediyor.

Maaşlarına enflasyon oranında zam alan emekli ve enflasyon farkı tutarında zam alan memurlar rakamları yakından takip ediyor. Bu çerçevede 4 aylık enflasyon farkının da ortaya çıkacağı nidan ayı verileri için ‘’Nisan ayı enflasyon rakamları ne zaman açıklanacak? Nisan ayı enflasyon beklentisi ne yönde?'' gibi sorulara yanıt aranmaya başladı.

NİSAN 2024 ENFLASYON RAKAMLARI NE ZAMAN SAAT KAÇTA AÇIKLANACAK?

Enflasyon rakamları vatandaşların yakın takibinde yer almaya devam ediyor. Her ayın başında bir önceki aya ait enflasyon verileri TÜİK tarafından açıklanmaya devam ediyor. Ocak ayında 6,70, Şubat ayında 4,53 ve Mart ayında 3,16 olarak açıklanan enflasyon verisinin ardından 3 aylık enflasyon verisi 15,06'ya yükseldi. 

Nisan ayı enflasyon verisinin açıklanmasının ardından 4 aylık enflasyon oranı netleşmiş olacak. Enflasyon rakamları 3 Mayıs Cuma saat 10:00'da açıklanacak.

NİSAN 2024 ENFLASYON BEKLENTİSİ NE YÖNDE?

Nisan ayı enflasyon beklentisi ortalaması 3,22 olurken en düşük beklenti 2,80 olurken en yüksek enflasyon beklentisi ise 3,80 olarak duyuruldu.

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Elmadağ Belediye Başkanına nasıl ulaşılır? Elmadağ Belediyesi irtibat bilgileri

Elmadağ Belediye Başkanına nasıl ulaşılır? Elmadağ Belediyesi irtibat bilgileri