ANASAYFA Ekonomi Nisan 2024 Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak?

Nisan 2024 Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak?

Para piyasaları merkez Bankası tarafından açıklanacak olan nisan ayı faiz kararına odaklandı. Merkez Bankası'nın faiz kararı için yapacağı toplantının tarihi merak edilirken bir yandan da toplantı takvimi araştırılmaya başlandı.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
Nisan 2024 Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak?

Enflasyonla mücadele kapsamında Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) alacağı faiz kararları merak ediliyor. TCMB'nin enflasyonu kontrol altına almak adına attığı adımlar takip edilirken nisan ayında alınacak olan faiz kararı da merakla bekleniyor. 

TCMB'nin nisan ayı faiz kararı para piyasaları ve vatandaşlar tarafından beklenirken ‘’Merkez Bankası faiz kararı toplantısı ne zaman? Nisan 2024 Merkez Bankası faiz kararı toplantı tarihi nedir?'' gibi sorulara yanıt aranmaya başladı. 

NİSAN 2024 TCMB FAZİ KARARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası faiz kararı toplantı takvimi açıklandı. Her ay düzenli olarak yapılan Merkez Bankası faiz kararı toplantısının bu ay hangi tarihte açıklanacağı merak ediliyor. 

Yılın 3'üncü Merkez Bankası faiz kararı toplantısı ise 21 Mart 2024 tarihinde gerçekleşirken faiz de yüzde 50 seviyesine yükseltildi. Nisan ayında faizin hangi yönde ilerleyeceği merak edilirken Merkez Bankası'nın bu ayki faiz kararı toplantısı 25 Nisan 2024 Perşembe günü olacak. Karar ayını gün saat 14.00'da kamuoyunun bilgisine sunulacak. Bir sonraki toplantı ise 23 Mayıs 2024 tarihinde yapılacak. 

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İran - İsrail çatışmalarında ikinci perde! Saniyeler içinde yanıt veririz

İran - İsrail çatışmalarında ikinci perde! Saniyeler içinde yanıt veririz