ANASAYFA Ekonomi Nisan ayı evde bakım maaşı ne zaman hesaplara yatırılacak?

Nisan ayı evde bakım maaşı ne zaman hesaplara yatırılacak?

Her ay olduğu gibi bu ayda da hesaplara yatırılması beklenen evde bakım maaşları hakkında merak edilenler devam ederken Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı açıklama yaptı.
yazar
Sinem GÜVEN
Nisan ayı evde bakım maaşı ne zaman hesaplara yatırılacak?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahipleri için verilen evde bakım maaşları hakkında bu ay merak edilenler artmaya devam ediyor. Ramazan Bayramı'na 3 gün kala maaşların hesaplara bayramdan önce yatırılıp yatırılmayacağı hakkında merak edilenler gündem olurken konuya ilişkin açıklama geldi.

Konu ile ilgili sosyal medya hesabı üzerinden açıklamalarda bulunan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş evde bakım maaşlarının ne zaman hesaplara aktarılacağı hakkında bilgilendirmelerde bulundu. 

NİSAN AYI EVDE BAKIM MAAŞLARI YARIN HESAPLARA YATIRILACAK!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Evde Bakım Yardımı ödemelerini Ramazan Bayramı dolayısıyla öne çekerek toplam 4,2 milyar TL ödeme yapacaklarını duyurdu. Bakan Mahinur Özdemir Göktaş, bakanlık tarafından sunulan en önemli aile odaklı bakım hizmet modellerinden biri olan Evde Bakım Yardımı’nın 2006 yılında engelli bireylerin öncelikle aile yanında desteklenmeleri düşüncesiyle başlatıldığını hatırlattı. Göktaş, “Engelli vatandaşlarımızın aile bütünlüklerini muhafaza edecek şekilde bakımlarının evde yapılmasını önceliyoruz. Evde Bakım Yardımı ile engellilerin yaşadığı ortamdan ayrılmadan, ailesi veya yakınlarıyla birlikte yaşayarak aile birliğinin korunmasına ve güçlenmesine destek oluyoruz” ifadelerini kullandı.

AYLIK 7 BİN 608 TL HESAPLARA AKTARILIYOR!

Evde Bakım Yardımı kapsamında hak sahibi başına aylık 7 bin 608 TL ödeme yapıldığını ifade eden Bakan Göktaş, tarafından şu şekilde açıklamalarda bulunuldu;

“Ramazan Bayramı dolayısıyla evlerinde bakılan tam bağımlı vatandaşlar ve aileleri için Evde Bakım Yardımı ödemelerini öne çekerek yarın hesaplara yatırıyoruz. Bu ay Evde Bakım Yardımı’ndan yararlanan 561 bin vatandaşımız için toplam 4,2 milyar TL Evde Bakım Yardımı ödemesi gerçekleştireceğiz. Türkiye Yüzyılı Vizyonumuz çerçevesinde bakanlık olarak engellilik alanındaki hak temelli sosyal yardımların şeffaf bir anlayışla sürdürülebilir olması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Ödemelerin tüm engelli vatandaşlarımıza ve ailelerine hayırlı olmasını diliyorum.”

Böylelikle destekten faydalanan kişiler için ödemelerin yarından itibaren hesaplara aktarılacağı belirtildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
ABB Başkanı Yavaş: Altınpark 100. Yıl Yüzme Havuzu ve Spor Kompleksi sizi bekliyor

ABB Başkanı Yavaş: Altınpark 100. Yıl Yüzme Havuzu ve Spor Kompleksi sizi bekliyor