ANASAYFA Ekonomi Nisan ayı Evde bakım maaşı ne zaman yatacak, 8 Nisan evde bakım maaşı yatan iller listesi

Nisan ayı Evde bakım maaşı ne zaman yatacak, 8 Nisan evde bakım maaşı yatan iller listesi

Evde bakım ödemeleri nisan ayı ile beraber gündeme geldi. Evde bakım maaşının güncel tutarı ve yatırılan iller listesi merak edilirken sorgulama işlemleri de an itibariyle başladı. Konuyla ilgili olarak Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının resmi açıklaması da son dakika olarak geldi.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
Nisan ayı Evde bakım maaşı ne zaman yatacak, 8 Nisan evde bakım maaşı yatan iller listesi

Türkiye'de Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahibi hanelere Aile Destek Ödemesi yapılıyor. Evde bakım ödemeleri hakkında merak edilenler artarken maaşların ödeme tarihleri de nisan ayı itibariyle yeniden gündeme geldi. Evde bakım maaşının güncel tutarı ve yatırılan iller listesi merak ediliyor. Bu kapsamda ‘’2024 evde bakım maaşları ne kadar oldu? Nisan ayı güncel evde bakım maaşı yatan iller listesi belli oldu mu?'' sorularına yanıt aranmaya başladı.

ile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahiplerine verilen yardım ödemesinin ne kadar olduğu ve güncel maaşların yattığı illerin listesi merak edildi. Nisan ayı evde bakım maaşı yatan iller güncel listesi sorgulamaları başladı.

EVDE BAKIM AYLIĞI NE KADAR, NİSAN 2024 EVDE BAKIM MAAŞLARI NE ZAMAN YATACAK?

Nisan ayı evde bakım maaşı ödemeleri henüz hesaplara yatırılmadı. Evde bakım maaşlarının hak sahiplerinin hesaplarına 15 Nisan Pazartesi itibarıyla hesaplara yatırılması bekleniyor. Ödemeler illere göre farklı tarihlerde yapıldığı için ödemeler illere göre birkaç gün sürebiliyor.

Evde bakım aylığı ocak ayı itibarıyla 5 bin 98 liradan, 7 bin 608 TL'ye yükseltilirken sorgulama işlemleri de e-Devlet'in "Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama" sayfasından şifre ve T.C kimlik numaralarıyla yapılabiliyor. Evde bakım parasının hesabınıza geçip geçmediğini SMS ile de öğrenme imkanınız bulunuyor. BAKIYE yazıp, 4747’e SMS atarak sorgulama işlemi yapılabiliyor.

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ramazan bayramı dolayısıyla ülke genelinde gıda denetimleri sıklaştırıldı

Ramazan bayramı dolayısıyla ülke genelinde gıda denetimleri sıklaştırıldı