ANASAYFA Ekonomi Nisan ayı kira artış oranı açıklandı! 2024 Nisan kira artış oranı ne kadar oldu?

Nisan ayı kira artış oranı açıklandı! 2024 Nisan kira artış oranı ne kadar oldu?

Nisan ayının ilk günlerinin gelmesi ile beraber gözler ekonomi piyasasını şekillendiren önemli gelişmelerden enflasyon oranına çevrilmişti. Oranın açıklanması ile beraber kira artış oranı da belli oldu.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
Nisan ayı kira artış oranı açıklandı! 2024 Nisan kira artış oranı ne kadar oldu?

TÜİK tarafından merakla beklenen enflasyon oranları açıklandı. Sabah saatlerinde yapılan açıklama ile birlikte Mart ayı rakamları öğrenilmiş oldu.

Mart ayında enflasyon oranında bir kez daha artış gözlemlendi. Bu artış aylık olarak %3,16 olarak duyuruldu. Söz konusu açıklamaya ek olarak ülkemizde enflasyon oranının yıllık olarak artışı yüzde 68,50 olarak ifade edildi.

Bu gelişmenin ardından gözler nisan ayı kira artış oranına çevrilmişti. Vatandaşlar nisan ayında kiralara yapılabilecek zam oranını araştırmaya başladı. Kısa sürede bu araştırmanın sonucu da belli oldu.

MEVCUT POLİTİKA DEVAM EDECEK

Geçtiğimiz aylarda konut kiralarında kira artış oranında bir sınırlandırma getirilmişti. Söz konusu oranın %25 olduğu ve Temmuz ayına kadar süreceği aktarıldı. Böylece konut kira fiyatlarında bu ayda %25 politikası uygulanmaya devam edecek. İş yerleri için böyle bir karar bulunmuyor.

 Bu karara ek olarak ise Nisan ayında konut kira artış oranı yüzde 57,50 olarak belirlendi. Bu ay içinde kira süresi biten iş yeri kiracılarına dükkan sahipleri bu oran miktarında zam uygulayabilecek.

Konu ile ilgili kısa zamanda değerlendirmelerin gelmesi bekleniyor. Uzmanların bu rakamların nasıl bir geri dönüş sağlayacağı ve işletmelere nasıl etkisi olacağı konusunda detaylı bilgilendirmeler yapması ön görülüyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bakan Göktaş'tan 8 bin personel alımı açıklaması! Bayramdan önce yapılacak

Bakan Göktaş'tan 8 bin personel alımı açıklaması! Bayramdan önce yapılacak