ANASAYFA Ekonomi Nisan ayı Merkez Bankası faiz kararı açıklandı mı, ne zaman açıklanacak?

Nisan ayı Merkez Bankası faiz kararı açıklandı mı, ne zaman açıklanacak?

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası tarafından açıklanacak olan nisan ayı faiz kararının tarihi belli oldu. Merkez Bankası Para Politika Kurulu toplanıyor!
yazar
Sinem GÜVEN
Nisan ayı Merkez Bankası faiz kararı açıklandı mı, ne zaman açıklanacak?

Piyasalara yön verecek kararın açıklanacağı tarih belli oldu! Nisan ayı faiz kararını açıklamak üzere bir araya gelecek Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Para Politika Kurulu, faiz kararını açıklayacak.

Bu çerçevede yapılan açıklamalara göre Nisan ayı için faiz kararının ne zaman açıklanacağına yönelik de bilgilendirmeler yapıldı.

NİSAN AYI MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Konu hakkında aktarılan bilgilere göre Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu, Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan başkanlığında 25 Nisan Perşembe günü toplanacak.

Buna göre de aynı gün yani 25 Nisan 2024 tarihinde saat 14.00'te faiz kararı duyurulacak.

GEÇTİĞİMİZ AY FAİZ KARARI NE OLMUŞTU?

Tüm bunların yanı sıra geçtiğimiz ay için Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası tarafından duyurulan karar da merak konusu oldu. Aktarılan bilgilere göre geçen ay gerçekleştirilen PPK toplantısında politika faizi 500 baz puan artırılarak yüzde 50 seviyesine yükseltilmişti.

Diğer yandan da ekonomistlerin yıl sonu politika faizi beklentilerinin medyanı ise yüzde 45 oldu. Şimdi ise yarın açıklanacak olan faiz kararına gözler çevrildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İYİ Parti 5. Olağanüstü Kurultay 27 Nisan’da Ankara’da gerçekleştirilecek!

İYİ Parti 5. Olağanüstü Kurultay 27 Nisan’da Ankara’da gerçekleştirilecek!