ANASAYFA Ekonomi Ödemeler dengesi verilerini Bakan Şimşek değerlendirdi!

Ödemeler dengesi verilerini Bakan Şimşek değerlendirdi!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ödemeler dengesi verilerine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Şimşek'in açıklamaları gündemin önemli konu başlıkları arasında yer alırken OVP'ye ilişkin de bir takım değerlendirmeler gündeme geldi.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
Ödemeler dengesi verilerini Bakan Şimşek değerlendirdi!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ekonomik verileri değerlendirdi. Ödemeler dengesi verilerini değerlendiren Bakan Şimşek, şubat ayına ilişkin bir değerlendirmede bulunarak önemli açıklamalara yer verdi.

Orta Vadeli Program (OVP) ve cari açıkla ilgili bir takım değerlendirmelerde bulunan Bakan Şimşek, istikrar mesajı verdi. 

BAKAN ŞİMŞEK ÖDEMELER DENGESİ VERİLERİNİ DEĞERLENDİRDİ

Bakan Şimşek, sosyal medya hesabından ocak ayı ödemeler dengesi verilerine ilişkin paylaşım yaptı. Ocak ayında yıllık cari açıktaki iyileşmenin, geçen yılın mayıs ayına göre 22,6 milyar dolara ulaştığını aktaran Şimşek, şunları kaydetti: “Şubat ayında da devam eden dış ticaret açığındaki düşüşle, ilk çeyrek sonunda cari açığın milli gelire oranı yüzde 3'ün altına gerileyecektir.” 

Bakan Şimşek, cari açığın milli gelire oranının yılın ilk çeyreğinde yüzde 3'ün altına gerileyeceğine işaret etti. OVP hakkında değerlendirmede bulunan Bakan Şimşek, "Bu yılı, Orta Vadeli Program'da yüzde 3,1 olan öngörümüzden daha düşük ve sürdürülebilir cari açık seviyesine yakın bir oranla tamamlamayı bekliyoruz." ifadesine yer verdi. 

Bu yılı OVP'de yüzde 3,1 olan öngörülerinden daha düşük ve sürdürülebilir cari açık seviyesine yakın bir oranla tamamlamayı beklediklerini kaydeden Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, ‘’Bu performans makro finansal istikrarı güçlendirerek dezenflasyon sürecine de ilave katkı sağlayacaktır." değerlendirmesinde bulundu. Bu çerçevede açıklamalarına son veren Bakan Şimşek, beklentilerini açıklamasının ardından istikrar mesajı ile sözlerini sonlandırdı. 

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Birinci dereceye 3600 ek gösterge çıktı mı, ne zaman çıkacak?

Birinci dereceye 3600 ek gösterge çıktı mı, ne zaman çıkacak?