ANASAYFA Ekonomi Otomobil sürücüleri istasyonlara akın edecek! Akaryakıta bu kez kallavi indirim geliyor depolar şenleniyor

Otomobil sürücüleri istasyonlara akın edecek! Akaryakıta bu kez kallavi indirim geliyor depolar şenleniyor

Akaryakıt fiyatları vatandaşlar için büyük bir önem taşıyor. Sıklıkla zam haberleri ile gündeme gelen akaryakıt fiyatlarında indirim için bekleyiş devam ederken petrol ve döviz kuru da bunu etkiliyor. Akaryakıta indirim geleceği duyurulurken araç sürücüleri de zammın ne kadar olacağını merak ederek araştırmalarına başladı.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
Otomobil sürücüleri istasyonlara akın edecek! Akaryakıta bu kez kallavi indirim geliyor depolar şenleniyor

Türkiye'de iğneden ipliğe her kalemi etkileyen akaryakıt fiyatları sıklıkla zam haberleri ile gündeme geliyor. Zam haberleri ile basına konu olan akaryakıt fiyatları sürücülerin bütçelerini zorluyor. Akaryakıt fiyatlarının zam ve indirim haberleri yakından takip edilirken son olarak zam haberleri LPG, motorin ve benzin tarafına gelmişti. Zam haberlerinin sona ermesi beklenirken ilk indirim haberi de benzin ve motorin tarafında geldi. 

Brent petrolün zirveden gerilemesi ve dolar/TL kurunun da düşmesiyle birlikte akaryakıta indirim gelmeye başladı. Çarşamba gününden itibaren hem benzine hem de motorine indirim geleceği ifade edildi. 

BENZİN VE MOTORİNE İNDİRİM GELİYOR

8 Mayıs Çarşamba gününden itibaren hem benzine hem de motorine 1.5 TL indirim yapılması bekleniyor. Güncel akaryakıt fiyatları ise şöyle;

İSTANBUL AKARYAKIT FİYATLARI

Benzin fiyatı: 43,86 TL
Motorin litre fiyatı: 41,23 TL
LPG 20,85 TL

ANKARA AKARYAKIT FİYATLARI

Benzin litre fiyatı: 45,02 TL
Motorin litre fiyatı: 42,18 TL
LPG fiyatı: 20,82 TL

İZMİR AKARYAKIT FİYATLARI

Benzin litre fiyatı: 45 TL
Motorin litre fiyatı: 42,43 TL
LPG litre fiyatı: 20,44 TL

8 Mayıs tarihinde gelmesi beklenen indirimler beraber motorinin litresinin ortalama olarak 40.94 TL'ye inmesi bekleniyor. Benzinin ise 43.50 TL'ye düşmesi bekleniyor.

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Çankaya Evleri yıl sonu sergileri vatandaşların ziyaretine açıldı

Çankaya Evleri yıl sonu sergileri vatandaşların ziyaretine açıldı