ANASAYFA Ekonomi Ramazan Bayramı tatilinde köprü ve otoyollar ücretsiz olacak!

Ramazan Bayramı tatilinde köprü ve otoyollar ücretsiz olacak!

Bugün Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu tarafından yapılan açıklamalara göre 9 günlük bayram tatili süresince köprü ve otoyolların ücretsiz olacağı ifade edildi.
yazar
Sinem GÜVEN
Ramazan Bayramı tatilinde köprü ve otoyollar ücretsiz olacak!

Geçtiğimiz ayda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafında yapılan açıklamaların ardından kamu kurumları için bu Ramazan Bayramı süresi boyunca tatilin 9 gün olacağı ifade edilmişti. Konuya ilişkin bugün ise yeni bir gelişme yaşandı.

Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Karayolları Genel Müdürlüğü'nün işletmesindeki köprü ve otoyolların Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararıyla 9 gün boyunca ücretsiz olacağını ifade etti.

BAKANLIKTAN AÇIKLAMA GELDİ!

Konuya ilişkin Bakan Uraloğlu, "Korsan taşımacılık yapan, sefer izni olmadan faaliyet gösteren, izinli olmayan yerlerde yolcu indiren veya bindiren ve fahiş fiyatlarla otobüs bileti kesen firmalara idari para cezası keseceğiz." ifadelerini de kullandı.

KÖPRÜ VE OTOYOL ÜCRETLERİ NE KADAR?

Gelen açıklamaların ardından 2024 yılı için köprü ve otoyol ücretleri de yeniden gündem oldu. Konuya ilişkin yapılan açıklamalara göre köprü ve otoyol ücretleri Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından şu şekilde duyuruldu;

1 Ocak tarihi itibariyle gelen zamların ardından Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından işletilen otoyollarda otomobil için en düşük geçiş ücreti 9 TL, en yüksek geçiş ücreti 84 TL, boğaz köprüleri tek yön otomobil geçiş ücreti ise 15 TL olarak belirlenmişti. Detaylar ise resmi internet adresi üzerinden vatandaşlar için duyuruldu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ankaralı ev sahipleri dikkat! Kira beyannamesi için yarın son gün

Ankaralı ev sahipleri dikkat! Kira beyannamesi için yarın son gün