ANASAYFA Ekonomi Ramazan öncesi vatandaşa kırmızı et darbesi! Federasyon Başkanı anormal artış var dedi fırsatçılara seslendi

Ramazan öncesi vatandaşa kırmızı et darbesi! Federasyon Başkanı anormal artış var dedi fırsatçılara seslendi

Ramazan ayının hemen öncesinde market raflarındaki fiyat etiketlerinin güncellendiği öğrenilirken bir zam haberi de kırmızı et için geldi. Kırmızı et fiyatları zamlanmaya devam ederken Türkiye Kasaplar Federasyonu, anormal artışın önüne geçilmesi gerektiğini kaydederek fırsatçılara seslendi.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
Ramazan öncesi vatandaşa kırmızı et darbesi! Federasyon Başkanı anormal artış var dedi fırsatçılara seslendi

İslam alemi Ramazan ayına erişiyor olmanın sevincini yaşıyor. Ramazan ayı öncesinde hazırlıklar başlarken buzdolabı ve erzak dolabını dolduracak olanlar da market alışverişi yapmaya devam ediyor. Uygun fiyatlı alışveriş için araştırmaları devam eden vatandaşlar marketlerdeki etiketlerin zamlandığı görürken fahiş fiyat artışları da bütçe dengesini etkilemeye devam ediyor. 

Market raflarındaki ürünlere gelen zamlar bütçelerin dengesini sarsarken aynı zamanda kırmızı ete de zam geldiği öğrenildi. Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı Osman Yardımcı, her ramazandan bir hafta önce kırmızı ete zam geldiğini ancak bu sene ramazandan 25 gün önce fiyat artışına gidildiği belirttiği bir açıklamaya yer vererek, "Bu fiyat artışlarından kasap esnafı da rahatsız, et satışlarını neredeyse yarıya düşürdü" ifadelerini kullandı.

ET FİYATLARI YÜKSELDİ FEDERASYON ÇAĞRIDA BULUNDU

Ramazan ayından 25 gün önce üst üste zamların yapıldığını belirten Başkan Yardımcı, fırsatçılık yapılmasının önüne geçilmesi gerektiğini belirtti. Fırsatçılık yaparak fiyat yükselten firmalara seslenen Yardımcı, ardından yetkililere seslenerek "Ramazan dolayısıyla fırsatçılık yaparak fiyat yükseltenlere yönelik müdahale önemli.

Eğer müdahale edilmezse büyük firmalar bunu sürekli fırsata çeviriyor. Federasyon olarak fiyatları yükselten spekülatörlere biz de fırsat vermeyeceğiz.'' dedi. Açıklamasına devam eden Yardımcı, ‘’Bizim derdimiz ramazanda vatandaşımızın kırmızı ete rahat ulaşabilmesidir. Onun için bize ulaşan tüm şikayetleri ilgili birimlere iletiyoruz." ifadelerine yer verdi. 

Federasyon olarak Tarım ve Orman Bakanımız ve Rekabet Kurumu Başkanı ile de görüştüklerini kaydeden Yardımcı, Federasyon olarak hem Bakanlığın hem de Et ve Süt Kurumunun yanında olduklarını ifade etti. Kırmızı et fiyatlarındaki fahiş artışın önüne geçilmemesi durumunda büyük sorunların yaşanacağına dikkati çeken Yardımcı, vatandaşların fiyatlar konusunda dikkatli olmalarını istedi. 

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Süper Lig'de 28'inci hafta heyecanı başlıyor

Süper Lig'de 28'inci hafta heyecanı başlıyor