Resmi Gazete'de faizsiz kredi kampanyası yayımlandı! Aile ve Gençlik Fonu hayata geçiriliyor

Resmi Gazete'de çeşitli kararlar yayımlanmaya devam ediyor. Resmi Gazete aracılığı ile kamuoyunun bilgisine sunulan son dakika haberi ile Aile ve Gençlik Fonu yapısı için harekete geçildiği öğrenildi.

Resmi Gazete'de faizsiz kredi kampanyası yayımlandı! Aile ve Gençlik Fonu hayata geçiriliyor

2 yıl ödemesiz, 48 ay vade ile ödeme şartıyla evlenecek çiftlere kredi verilmesini de içeren Aile ve Gençlik Fonu Kanun Teklifi, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda kabul edilmesinin ardından fonun yapısına ve uygulanmasına ilişkin yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlandı.

Aile ve Gençlik Fonu'nun yapısına ve uygulanmasına ilişkin yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Aile ve Gençlik Fonu, yeraltı kaynaklarından elde edilen gelirlerle desteklenecek. Aile ve Gençlik Fonu kapsamında kendi projesini geliştirip yapacak olan gençler desteklenecek ve yeni evlenecek gençlere, 150 bin lira tutarında 2 yıl geri ödemesiz kredi verilecek.

EVLENECEK ÇİFTLERE FAİZSİZ KREDİ DESTEĞİ

Aile ve Gençlik Fonu'nun yapısını, kapsamını ve çalışma esaslarını içeren yönetmelik Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlandı. Hazine ve Maliye Bakanlığı'na bağlı olarak kurulan fona petrol, doğal gaz ve maden kaynaklarından elde edilen gelirin yüzde 20'si aktarılacak.

Resmi Gazete'de faizsiz kredi kampanyası yayımlandı! Aile ve Gençlik Fonu hayata geçiriliyor

Aile ve Gençlik Fonu kapsamında gençlerin girişimciliğe yönelik projeleri desteklenecek, aile kurmak isteyen gençlere faizsiz kredi imkanı sunulacak. Fonun yönetim kurulu hazine ve maliye, aile ve sosyal hizmetler, gençlik ve spor, enerji ve tabii kaynaklar ile sanayi ve teknoloji bakan yardımcılarından oluşacak. Fon kaynakları ve aktarımlarına ilişkin mali veriler her 6 ayda kamuoyu ile paylaşılacak.

Resmi Gazete'de faizsiz kredi kampanyası yayımlandı! Aile ve Gençlik Fonu hayata geçiriliyor - Resim : 2

Kanun kapsamında, yeni evlenecek gençlere 150 bin lira faizsiz kredi verilmesini planlanıyor. Kredi, ilk 2 yıl ödemesiz, 4 yılda geri ödeme şartıyla verilecek. Başvuruları internet üzerinden yapılacak olan Fon'un kredi miktarı her yıl artacak.

Pilot bölge olarak 6 Şubat depremlerimden etkilenen illerde başlayacak uygulama, ardından Türkiye genelinde yaygınlaştırılacak.

5 KİŞİDEN OLUŞAN KURUL OY ÇOKLUĞUYLA KARAR VERECEK

Fonun yönetim kurulu, Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı başkanlığında, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı ile Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısından olmak üzere toplam 5 kişiden oluşacak.

Resmi Gazete'de faizsiz kredi kampanyası yayımlandı! Aile ve Gençlik Fonu hayata geçiriliyor - Resim : 3

Kurul kararları oy çokluğu ile alınacak. Bakan yardımcıları, ilgili bakanlar tarafından görevlendirilecek. Fon'u yönetecek olan Yönetim kurulu Fon'dan kaynak aktarımı yapılacak projeleri, aktarılacak kaynak tutarını, harcama programlarını belirlemeye yetkili olacak.

Resmi Gazete'de faizsiz kredi kampanyası yayımlandı! Aile ve Gençlik Fonu hayata geçiriliyor - Resim : 4

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Aile ve Gençlik Fonu; aile müessesesinin desteklenmesi, güçlendirilmesi, gençlerin sosyal risklere karşı korunması ve gelişimleri ile girişimlerine destek sağlanmasına yönelik kaynağın oluşturulması amacını taşıyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER