ANASAYFA Ekonomi Resmi Gazete'de yayımlandı! Emekli bayram ikramiyesi 3 bin TL oldu

Resmi Gazete'de yayımlandı! Emekli bayram ikramiyesi 3 bin TL oldu

Daha önce yapılan açıklamalarda da 3 bin TL olacağı öğrenilen emekli bayram ikramiyesine gelen bu zam bugün Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi
yazar
Sinem GÜVEN
Resmi Gazete'de yayımlandı! Emekli bayram ikramiyesi 3 bin TL oldu

12 Mart tarihinde yayımlanan Resmi Gazete kararları ile birlikte Ramazan ve Kurban bayramlarında verilecek olarak emekli ikramiyelerine uygulanacak zam netleşti. Bu çerçevede daha önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklamalarda da emekli ikramiyelerine yüzde 50 zam uygulanacağı belirtilmişti. 

Böylelikle geçtiğimiz sene 1.500 TL olarak verilen emekli ikramiyelerin 3 bin TL olduğu ifade edildi. 

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYELERİNE ZAM RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI!

Bu Ramazan Bayramı için alınan karar ile birlikte emekli vatandaşlar için toplamda 3 bin TL ikramiye verileceği öğrenildi. Alınan bu kararın ardından gelen bu zammın hem Ramazan hem de Kurban bayramı için geçerli olduğu, Kurban Bayramı için de ayrıca 3 bin TL ödeme yapılacağı belirtildi.

3 BİN TL BAYRAM İKRAMİYESİNİ KİMLER ALABİLİR?

Yayımlanan bu kararın ardından emekli vatandaşlar tarafından en çok merak edilen konular arasında bu ikramiyeden kimlerin faydalanabileceği oldu. Konu ile ilgili gelen açıklamalar çerçevesinde Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan emekli aylığı, yaşlılık aylığı, vazife malullüğü aylığı, malullük aylığı, ölüm aylığı ile sürekli iş göremezlik geliri ve ölüm geliri alanlar ile şehit yakınları, gaziler, muharip gaziler, güvenlik korucuları, şampiyon sporcular ve terörden zarar gören sivil vatandaşlar ile bu kişilerin hak sahiplerinin bu bayram ikramiyesinden faydalanabilecekleri ifade edildi. 

RAMAZAN BAYRAMI İKRAMİYE ÖDEMELERİ NE ZAMAN HESAPLARA YATIRILACAK?

Ramazan Bayramı'nın 10 Nisan 2024 tarihine denk gelmesi ile birlikte emekli vatandaşlar için Nisan ayının ilk günü ile bayrama kadar yatırılmasının planlandığı ifade edildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Survivor'da akıl almaz olay! Acun Ilıcalı'dan Poyraz'a görülmemiş ceza

Survivor'da akıl almaz olay! Acun Ilıcalı'dan Poyraz'a görülmemiş ceza