ANASAYFA Ekonomi Resmi Gazete'de yayımlandı! Kredi kartı işlemlerinde uygulanacak azami faiz oranı yükseldi

Resmi Gazete'de yayımlandı! Kredi kartı işlemlerinde uygulanacak azami faiz oranı yükseldi

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer alan tebliğe göre, kredi kartı işlemlerinde uygulanacak azami faiz oranı yükseldi.
Resmi Gazete'de yayımlandı! Kredi kartı işlemlerinde uygulanacak azami faiz oranı yükseldi

16 Mart 2024 tarihli Resmi Gazete'de, Merkez Bankası’nın (MB) Kredi Kartı İşlemlerinde Uygulanacak Azami Faiz Oranları Hakkında Tebliğ yayımlandı. 

Yayımlanan tebliğe göre, kredi kartı işlemlerinde uygulanacak azami faiz oranı arttırıldı. 

Resmi Gazete'de yer alan tebliğde, kredi kartlarından yapılan nakit avans işlemleri ve kredili mevduat hesaplarında uygulanacak aylık azami akdi faiz oranı 4,42'den yüzde 5'e yükseldiği belirtildi. 

MERKEZ BANKASINDAN YENİ TALİMAT 

Merkez Bankası'nın yeni kararına ilişkin yayımlanan tebliğde,  bankalara tüzel ve gerçek kişi TL payı için aylık artış hedefi getirildiği de yer aldı. 

Buna göre, Merkez Bankası, bankalara tüzel ve gerçek kişi TL payı için aylık artış hedefi getirdi. MB daha önceden bankalara gerçek ve tüzel kişi TL payı için bir önceki aya göre artış hedefi belirlemezken 18 Ağustos 2023'teki seviyesinin korunması şart tutuluyordu. Amaçların sağlanamaması halinde uygulanacak komisyon oranı da artırıldı. 

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer alan Merkez Bankası’nın Kredi Kartı İşlemlerinde Uygulanacak Azami Faiz Oranları Hakkında Tebliğ, 16 Mart itibariyle yürürlüğe girdi ve uygulanmaya başladı. 

Haberankara.com 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Gençlerbirliği'nin galibiyet sevinci kısa sürdü! Nzaba'nın kardeşi vefat etti

Gençlerbirliği'nin galibiyet sevinci kısa sürdü! Nzaba'nın kardeşi vefat etti