Resmi Gazete'de yayımlandı! Merkez Bankası TL'ye dönüş tebliğinde değişikliğe gitti

Resmi Gazete'de Cumhurbaşkanı kararları, tebliğler, atamalar, yönetmelikler ve yönetmelik değişiklikleri yayımlanarak kamuoyuna duyuruluyor. Bu çerçevede 18 Eylül tarihi ile TCMB tarafından yayımlanan TL'ye dönüş tebliğindeki değişiklik dikkati çekti.

Resmi Gazete'de yayımlandı! Merkez Bankası TL'ye dönüş tebliğinde değişikliğe gitti

Türkiye'de politika, ekonomi, hukuk gibi önemli alanlarda alınan kararlar Türkiye Cumhuriyeti (T.C) Resmi Gazete aracılığı ile kamuoyuna duyuruluyor. Resmi Gazete'de yayımlanan kararlar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasını taşırken Cumhurbaşkanı Kararları Resmi Gazete aracılığı ile güncel olarak duyurulmaya devam ediyor. Resmi Gazete'de çeşitli tebliğ, yönetmelik, yönetmelik değişiklikleri ve atama kararları açıklanırken Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) de yönetmelik değişikliğine gitti.

Son olarak Resmi Gazete’de ''Türk Lirası Mevduat ve Katılma Hesaplarına Dönüşümün Desteklenmesi Hakkında Tebliğ (Sayı: 2021/14)’de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ (Sayı: 2023/25)'' adıyla TCMB'nin yönetmelik değişikliği yayımlandı.

TCMB'NİN TL'YE DÜNÜŞ TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), gerçek kişi dönüşüm hesaplarının tarih koşulunda teknik değişikliklere imza attı. TCMB'nin Türk Lirası (TL) Mevduat ve Katılma Hesaplarına Dönüşümün Desteklenmesi Hakkında Tebliğ ve Altın Hesaplarından Türk Lirası Mevduat ve Katılma Hesaplarına Dönüşümün Desteklenmesi Hakkında Tebliğ'de yaptığı değişiklikler içeren tebliğler, Resmi Gazete'de 18 Eylül Pazartesi 2023 tarihinde yayımlandı.

ekran-goruntusu-2023-09-18-093543.png

Tebliğlere göre yurtiçi yerleşik gerçek kişiler, 31 Ağustos 2023 tarihi itibarıyla bankalarda mevcut olan altın, dolar, avro ve İngiliz sterlini cinsinden mevduat ve katılım fonu hesaplarını TL'ye çevirme imkanı elde edecek. Kararın öncesinde yurt içi yerleşik gerçek kişilerin altın ve döviz mevduat ve katılım fonu hesaplarından vadeli TL mevduat ya da katılma hesaplarına dönüşüm için esas alınacak bakiyeler için belirlenen tarih 30 Haziran 2023'tü. Buna göre Türk Lirası'na çevirme işlemleri, hesap sahiplerinin isteği üzerine ve dönüşüm kuru/fiyatı üzerinden gerçekleştirilecek.

Karar 18 Eylül itibariyle yürürlüğe girdi.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER