ANASAYFA Ekonomi SGK uzmanı hesapladı! Ramazan Bayramı'nda çalışanlar ne kadar mesai ücreti alacak?

SGK uzmanı hesapladı! Ramazan Bayramı'nda çalışanlar ne kadar mesai ücreti alacak?

Ramazan Bayramı'nın geliyor olması ile birlikte çalışan kesimin araştırmaları hız kazandı. Bayram tatili de olsa bazı sektörler çalışmalarına ara vermeden devam etmek durumunda kalıyor. SGK Uzmanı ise bayramda çalışmak durumunda kalan çalışanların ne kadar mesai ücreti alacağını hesaplayarak araştırmalarını sürdürenlerin sorularını yanıtladı.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
SGK uzmanı hesapladı! Ramazan Bayramı'nda çalışanlar ne kadar mesai ücreti alacak?

İslam alemi Ramazan ayının sona ererek Ramazan Bayramı'nı yaşayacak olmanın sevincini yaşıyor. Ramazan Bayramı tatili bu yıl kamu kurumları için 9 gün olarak ilan edilirken çalışmasına ara veremeyecek olan sektörlerde istihdam edilenler de tatil yapamayacak. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Uzmanı Özgür Erdursun, Ramazan Bayramı tatilin 9 güne çıkarılması sonrası çalışanların ne kadar mesai ücreti alacaklarını hesapladı.

Çalışma sürecine ara veremeyecek olan sektörlerde çalışanlar için mesai ücreti hesaplamaları başlarken bu yıl 10 - 12 Nisan tarihlerinde idrak edilecek olan Ramazan Bayramı tatili de başladı. Ramazan Bayramı arefesinden önceki ilk iş günü olan 8 Nisan Pazartesi ile yarım gün mesainin olduğu 9 Nisan arefe günü idari izin olarak kararlaştırıldı. Buna göre; bayram tatili 6 Nisan Cumartesi günü başlayıp 14 Nisan Pazar gününe kadar devam edecek. 

BAYRAM TATİLİNDE ÇALIŞANLAR NE KADAR MESAİ ÜCRETİ ALACAK?

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Uzmanı Özgür Erdursun, Ramazan Bayramı tatilin 9 güne çıkarılması sonrası çalışanların ne kadar mesai ücreti alacaklarını hesapladı. 

Salı günü arife yarım gün, çarşamba, perşembe, cuma günleri ise bayram olduğundan tam gün tatil olacak. Yani bayram tatili özel sektör çalışanları için 3.5 gün olacak. Asgari ücretle çalışan bir kişinin günlük ücreti net 566,74 TL iken bayramda 3.5 gün çalışan kişi normal ücretine ilave olarak bin 98 lira 38 kuruş ilave ücreti alacak. Dolayısıyla özel sektörde bayram günlerinde çalışanlar ek mesai alacaklar.

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Dünya'da şimdiye kadar ki en sıcak Mart ayının yaşandığı bildirildi

Dünya'da şimdiye kadar ki en sıcak Mart ayının yaşandığı bildirildi