ANASAYFA Ekonomi SGK'dan kadınlara müjde! SGK'lı kadınlara o illerde 325 avro destek sağlanacak hemen inceleyin

SGK'dan kadınlara müjde! SGK'lı kadınlara o illerde 325 avro destek sağlanacak hemen inceleyin

Türkiye'de çeşitli destek ödemeleri vatandaşlarla buluşturulmaya devam ediyor. Söz konusu destek programları geliştirilmeye devam ederken bakanlıktan kadınları ilgilendiren bir destek programına daha imza atıldı. Bu çerçevede kadınların avro desteği alacağı bildirilirken detaylar da belli oldu.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
SGK'dan kadınlara müjde! SGK'lı kadınlara o illerde 325 avro destek sağlanacak hemen inceleyin

Türkiye'de sosyal devlet anlayışı doğrultusunda ihtiyaç sahiplerine, kadınlara, çocuklara, yaşlılara pek çok destek veriliyor. Verilen destekler vatandaşlar tarafından araştırma konusu olurken yapılan son dakika açıklamaları da gündemde yer alıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen desteklerle ilgili olarak açıklamalar gelmeye devam ederken bu kez Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, kadınlar için yeni bir destek duyurusunda bulundu. 

Bakanlık tarafından yapılan açıklama kapsamında çocuklu kadınlara 325 avro desteği sağlanacağı ifade edilirken ilk açıklama da resmi sosyal medya hesapları üzerinden yapıldı.  Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) aracılığıyla 7 bin anne ve bakıcıya 325 avro destek verileceğini ifade etti bir paylaşımda bulundu. SGK, "Eğitimli Çocuk Bakıcılarının Teşviki Yoluyla Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi"nin ikinci fazını hayata geçirmek için çalışmalarını tamamlandı.

SGK'DAN 0-36 AY ARASINDA ÇOCUĞU OLAN ANNELERE NAKDİ DESTEK

Bakan Işıkhan, kişisel X (Twitter) hesabından yaptığı paylaşımda 7 bin anne ve bakıcıya 325 avro destek verileceğini duyurdu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan, çalışma hayatının her adımında ve her anında kadınların yanında olarak, onları destekleyeceklerini belirttiği açıklamasında, şu ifadelere yer verdi; "Sosyal Güvenlik Kurumumuz aracılığıyla çocuk bakım sorumlulukları nedeniyle istihdamdan uzaklaşma riski bulunan anneleri destekleyerek kayıtlı istihdamda kalmalarını veya istihdama katılmalarını sağlayacak projemizin ikinci dönemi başlıyor. İş Pozitif kadın istihdam programımız başta olmak üzere kadınların istihdamına yönelik çalışmalarımız devam edecektir. SGK'den 7 bin anne ve bakıcıya 325 avro destek."

Sosyal Güvenlik Kurumunca yürütülen Avrupa Birliği (AB) destekli projeyle Ankara, İstanbul ve İzmir'de 0 - 36 aylık çocuk sahibi 3 bin 500 sigortalı anneye 12 ay boyunca ayda 325 avro destek verilecek. AB'nin finansman desteği sağladığı projeyle 0-36 ay arasında çocuğu olan ve çocuk bakım sorumlulukları nedeniyle istihdamdan uzaklaşma riski bulunan annelerin, desteklenerek kayıtlı istihdamda kalmaları veya istihdama katılmaları amaçlanıyor.

Ankara, İstanbul ve İzmir'de 12 ay boyunca uygulanacak projeyle, çalışan annelere ayda 325 avro destek verilecek. Eğitimli ve sigortalı çocuk bakıcılığının teşvikinin de hedeflendiği projeden, 3 bin 500'ü anne ve 3 bin 500'ü bakıcı olmak üzere toplam 7 bin kadın faydalanacak. Projeden yararlanma şartları ve başvuru detayalarının SGK tarafından ilerleyen günlerde duyurulacak. Bu çerçevede yardım programlarının da geliştirilmesi sağlanacak. 

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Yenimahalle Belediye Başkanı Yaşar'dan vatandaşa bayramlaşma daveti!

Yenimahalle Belediye Başkanı Yaşar'dan vatandaşa bayramlaşma daveti!