ANASAYFA Ekonomi Sosyal yardım ödemeleri artırıldı! Bakanlıktan resmi açıklama gecikmedi

Sosyal yardım ödemeleri artırıldı! Bakanlıktan resmi açıklama gecikmedi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş sosyal yardım programlarının aylık ödemelerinin arttırıldığını ifade etti. Peki ama bu ödemeler yüzde kaç oranında artırıldı?
yazar
Haber Merkezi
Sosyal yardım ödemeleri artırıldı! Bakanlıktan resmi açıklama gecikmedi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş sosyal yardım programlarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bunun ile birlikte sosyal yardım programlarının aylık ödemelerinin artırıldığını ifade eden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş yaşlı aylığının 2 bin 348 TL'ye yükseltildiğini ifade etti.

Ayrıca % 40 ile 69 arası engelli aylığının bin 874 TL'ye yükseltildiğini açıklayan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş % 70 ve üzeri engelli aylığının ise 2 bin 811 TL olduğunu ifade etti.

ENGELLİ AYLIĞI DA ARTIŞ YAŞADI

Diğer yandan 18 yaş altı engelli yakını olan vatandaşlara ödenen engelli yakına aylığının da arttığını söyleyen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, bu oranın bin 594 TL'den bin 874 TL'ye çıktığını sözlerine ekledi.

Yapılan yeni düzenleme sonrasında sosyal yardım programlarının aylık ödemelerini zamlı bir şekilde hak sahiplerinin hesaplarına yatıracaklarını da ifade eden Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş böylece müjdeli haberi de vermiş oldu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ankara Büyükşehir Belediyesinin yaz konserleri bugün Merve Özbey ile başlıyor!

Ankara Büyükşehir Belediyesinin yaz konserleri bugün Merve Özbey ile başlıyor!