ANASAYFA Ekonomi Spot piyasada elektrik fiyatları ne kadar, kaç TL oldu?

Spot piyasada elektrik fiyatları ne kadar, kaç TL oldu?

Spot piyasada elektrik fiyatları yakından takip ediliyor. Elektrik fiyatlarına ilişkin bilgi sahibi olmak isteyenler araştırmalarını sürdürürken spor piyasada elektriğin işlem gördüğü rakamlar da belli oldu.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
Spot piyasada elektrik fiyatları ne kadar, kaç TL oldu?

İkili anlaşmalar kapsamında olmayan elektrik enerjisi, spot piyasada alınıp satılırken spot piyasa elektrik fiyatları da yakından takip ediliyor. Spot piyasa fiyatı, her saat dilimi için sistemde marjinal konumdaki firma tarafından belirlenen fiyat, yani sistem marjinal fiyatı olarak karşımıza çıkarken Enerji Piyasaları İşletme AŞ (EPİAŞ) verilerine göre, spot elektrik piyasasında işlem hacmi belli oldu. 

5 Mart tarihi ile spot piyasadaki elektrik fiyatlarını açıklayan EPİAŞ, merak edilenler hakkında detayları duyurdu. Spot piyasada bir megavatsaat elektriğin fiyatı yarın için en yüksek 2 bin 690 lira, en düşük 1600 lira olarak belirlendiği öğrenildi. 

5 MART SPOT PİYASADA ELEKTRİK FİYATLARI BELLİ OLDU

Enerji Piyasaları İşletme Anonim Şirketi (EPİAŞ), 5 Mart 2024 tarihi için geçerli olacak spot piyasada elektrik fiyatlarını açıkladı. Enerji Piyasaları İşletme AŞ verilerine göre, spot elektrik piyasasında işlem hacminin 4 Mart tarihine göre yüzde 12,6 artışla 1 milyar 592 milyon 114 bin 186 lira olduğunu bildirdi.   

Gün öncesi piyasada bir megavatsaat elektriğin fiyatı, yarın için en yüksek saat 09.00'da 2 bin 690 lira, en düşük saat 04.00'te 1600 lira olarak tespit edildi. Gün öncesi piyasada bir megavatsaat elektriğin aritmetik ortalama fiyatı 2 bin 432 lira 33 kuruş, ağırlıklı ortalama fiyatı 2 bin 458 lira 87 kuruş oldu.  Spot piyasada bir megavatsaat elektriğin fiyatı bugün en yüksek 2 bin 649 lira, en düşük 1450 lira olarak kayıtlara geçti.       

Enerji borsası olarak bilinen EPİAŞ, piyasa katılımcılarına enerji alış - satış taleplerinde bulunabilecekleri ortamları sunmaya devam ediyor. 

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ankaralılar bu ilanı konuşuyor! Belediye ilan yayımladı yıllık 70 bin TL'den kiralanacak başvuruda 2116 TL yeterli olacak

Ankaralılar bu ilanı konuşuyor! Belediye ilan yayımladı yıllık 70 bin TL'den kiralanacak başvuruda 2116 TL yeterli olacak