ANASAYFA Ekonomi SSK, Bağkur, Emekli Sandığı maaşları 9 Nisan arefe günü yatacak mı?

SSK, Bağkur, Emekli Sandığı maaşları 9 Nisan arefe günü yatacak mı?

Emekli maaşı ödeme tarihleri, bayrama kısa bir zaman kala SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklilerinin gündeminde yer alıyor. Nisan ayı memur maaşlarıyla ilgili Hazine ve Maliye Bakanlığından açıklama gelirken arefe gününün denk geldiği 9 Nisan tarihinde maaş ödeme takvimi sorgulanıyor.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
SSK, Bağkur, Emekli Sandığı maaşları 9 Nisan arefe günü yatacak mı?

Milyonlarca SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklisi Nisan ayı maaşlarına dikkat kesildi. SSK’dan emekli olanlara maaş ödemeleri 17’sinde başlarken Bağ-Kur emeklileri 25 ve 28’i arasında yatırılıyor. Bağ-Kur aylıkları ise 25’inden sonra hesaplara aktarılıyor. Dul ve yetim maaşı ödemeleri ise hisse oranına göre farklı tarihlerde yatırılıyor. Ancak Ramazan Bayramı nedeniyle maaş ödemelerinin erkene çekilip çekilmediği sorgulanıyor.

"SSK, Bağkur, Emekli Sandığı maaşları bayramdan önce yatar mı?" sorusunun yanıtı sorgulanan konular arasında yer alırken emekli maaşı ödeme tarihleri, bayrama geri sayımın başladığı günlerde emeklilerinin gündeminde yer alıyor. Nisan ayı memur maaşlarıyla ilgili Hazine ve Maliye Bakanlığı açıklamada bulunurken ‘’SSK, Bağkur, Emekli Sandığı maaşları bayramdan önce yatar mı? Emekli ve memur maaşları 9 Nisan (yarın) arefe günü yatacak mı?'' sorusu da gündeme taşındı. 

NİSAN 2024 EMEKLİ MAAŞLARI ERKEN Mİ YATACAK, AREFE GÜNÜ MAAŞLAR YATAR MI?

4A, 4B ve 4C emekli maaşları tahsis numarasına göre farklı günlerde ödeniyor. Normal şartlarda emekli aylıkları her ayın 15’inden itibaren hesaplara aktarılıyor. Emekli maaşları, tahsis numarasına göre farklı günlerde hesaplara yatırılırken geçtiğimiz yıl bayram sebebiyle maaş ödemeleri öne çekilmişti. 2024 yılında ise Ramazan Bayramı 10 Nisan’da başlayacak. Bayram tatilinin 8 - 9 Nisan tarihinde idari izinli olacak olması sebebiyle maaş ödeme programı merak ediliyor. SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı maaş ödemeleriyle birlikte dul ve yetim aylıklarının önceden yatırılmasına ilişkin resmi bir açıklama bulunmuyor. Dolayısıyla emekli aylıkları normal programa göre yatırılacak.

SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığından emekli olanlara yatırılacak maaşlar normal takvime göre hesaplara aktarılacak. SSK emekli maaşı ödemelerin 17 Nisan’da başlarken 26’sında sona erecek. Bağ-Kur emeklileri ise maaş ödemelerini 25 Nisan ile 28’i arasında alacak. Memur emeklileri maaş ödemeleri ise 1- 5 Nisan tarihleri arasında tamamlandı.

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Siyasi parti liderlerinin Ramazan bayramındaki programları belli oldu

Siyasi parti liderlerinin Ramazan bayramındaki programları belli oldu