ANASAYFA Ekonomi Şubat 2024 Enflasyon oranı ne zaman, saat kaçta açıklanacak?

Şubat 2024 Enflasyon oranı ne zaman, saat kaçta açıklanacak?

Enflasyon verileri vatandaşların gündeminde yer alıyor. Enflasyonla mücadele devam ederken aylık olarak açıklanan veriler de vatandaşların gündeminde yer alıyor. Enflasyon verilerinin ne zaman ve hangi tarihte açıklanacağı merak konusu olmaya devam ederken TÜİK'in verileri açıklayacağı tarih de belli oldu.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
Şubat 2024 Enflasyon oranı ne zaman, saat kaçta açıklanacak?

Türkiye, pandemi döneminin ardından girdiği ekonomik darboğazdan kurtulmak istiyor. Ekonomik sorunlar devam ederken enflasyonla mücadele sürüyor ve ‘kararlılık’ mesajı veriliyor. Enflasyon veriler de vatandaşların gündeminde yer alırken şubat ayına ait verilerin hangi  tarihte açıklanacağı da merak edilmeye devam ediyor. 

Enflasyon verileri yılın ilk altı ayından sonra belirlenecek olan maaş zamları için büyük bir önem taşırken vatandaşlar da açıklanacak olan rakamları yakından takip ediyor. Mart ayına girmemizle birlikte enflasyon verileri de merakla beklenmeye başladı. Milyonlarca vatandaş 2024 Şubat ayının enflasyon oranına ilişkin ‘’Şubat Enflasyon beklentisi nedir, enflasyon oranı ne zaman, saat kaçta açıklanacak?'' sorusuna yanıt arıyor. 

ŞUBAT 2024 ENFASYON RAKAMLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Ocak ayı enflasyon rakamları açıklandı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ocak ayında enflasyonu aylık bazda yüzde 6.7, yıllık bazda ise yüzde 64.86 olarak açıkladı. Aylık en fazla artış yüzde 17.68 ile sağlıkta olurken, bunu yüzde 12.17 ile lokanta ve oteller, yüzde 9.07 ile eğlence ve kültür izledi. Üretici enflasyonu ise ocakta aylık bazda yüzde 4.14, yıllık ise yüzde 44.2 oldu. 

Gözler yılın ikinci enflasyon oranına çevrilmişken Türkiye İstatistik Kurumu, enflasyon verilerini 4 Mart Pazartesi günü açıklayacak.  Bu çerçevede şubat ayı enflasyon beklentisi de merak konusu olurken cari yıl sonu tüketici enflasyonu (TÜFE) beklentisi bir önceki anket döneminde yüzde 42,04 iken, bu anket döneminde yüzde 42,96 oldu. Asıl veriler ise 4 Mart Pazartesi günü saat 10.00'da açıklanacak.

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Milli aranın ardından Basketbol Süper Ligi heyecanı başlıyor

Milli aranın ardından Basketbol Süper Ligi heyecanı başlıyor