ANASAYFA Ekonomi TCMB Başkanı Karahan'dan enflasyon açıklaması

TCMB Başkanı Karahan'dan enflasyon açıklaması

TCMB Başkanı Fatih Karahan, enflasyon hakkında son dakika açıklamasında bulundu. Enflasyondaki düşüş hedefinden bahseden Başkan Karahan, enflasyonla mücadeleye kararlılıkla devam edeceklerinin altını çizdi.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
TCMB Başkanı Karahan'dan enflasyon açıklaması

Ülkemizde enflasyonlar mücadele kapsamında çeşitli adımlar atılıyor. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) ile Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından uygulanan sıkı para politikasına devam edilirken Merkez Bankası Başkanı Dr. Fatih Karahan, yaptığı yeni açıklama ile gündem oldu. 

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı  Dr. Karahan, enflasyon ile ilgili  önemli açıklamalarda bulundu.

TCMB BAŞKANI KARAHAN'DAN ENFLASYON AÇIKLAMASI

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Dr. Fatih Karahan açıklamasında "Aylık fiyat gelişmelerini yakından takip ediyoruz.'' ifadelerini kullandı. Açıklamasına devam eden Başkan Karahan, ‘’Aylık enflasyonun ana eğiliminde belirgin ve kalıcı bir düşüş sağlanıp, enflasyon beklentileri öngörülen tahmin aralığına yakınsayana kadar sıkı para politikası duruşumuzu sürdüreceğiz. 

Enflasyon görünümünde belirgin ve kalıcı bir bozulma öngörülmesi durumunda ise para politikası duruşunu sıkılaştıracağız.'' dedi. Açıklamasına devam eden TCMB Başkanı Dr. Karahan, ‘’Para politikasındaki kararlı duruşumuzun yurt içi talepte dengelenme, TL'de reel değerlenme ve enflasyon beklentilerinde düzelme vasıtasıyla aylık enflasyonun ana eğiliminin süreceği ve dezenflasyonun 2024 yılının ikinci yarısında tesis edileceğini öngörüyoruz. Para politikasını enflasyonu önce tek haneli rakamlara, orta vadede ise %5 hedefine ulaştıracak parasal ve finansal koşulları sağlayacak şekilde belirlemeye devam edeceğiz." sözleri ile açıklamasını sonlandırdı. 

Öte yandan para piyasaları da açıklanacak olan enflasyon oranı ve alınacak olan faiz kararına odaklandı. 

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Altındağ Belediye Başkanı Tiryaki: Tasarruf tedbirlerini hayata geçiriyoruz

Altındağ Belediye Başkanı Tiryaki: Tasarruf tedbirlerini hayata geçiriyoruz