ANASAYFA Ekonomi TCMB Mayıs faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak?

TCMB Mayıs faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak?

Para piyasaları TCMB tarafından açıklanacak olan faiz kararına odaklandı. TCMB'nin faiz karaları vatandaşların gündeminde yer alırken bu kararların ne zaman açıklanacağı da sorgulanan konular arasında yer alıyor.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
TCMB Mayıs faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak?

Türkiye'de para piyasaları için belirleyici rol oynayan faiz kararı için Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından yapılacak olan Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısının tarihi merak ediliyor. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası, 2024 yılı faiz kararı toplantı takvimi yayımlandı. Takvime göre mahyıs ayında faiz kararının açıklanacağı toplantının tarihi de sorgulanmaya başladı. 

Faiz kararını bekleyenler, ‘’TCMB Mayıs faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak?'' sorusunu gündeme taşıdı. Her ay faiz kararı açıklaması yapılırken son olarak nisan ayında duyurulan politika faizi yüzde 50'de sabit kaldı. Gözler Mayıs Merkez Bankası PPK toplantısı kararına çevrilirken ‘’Merkez Bankası Mayıs faiz kararı ne zaman açıklanır?'' sorusu bir kez daha gündeme geldi. 

MERKEZ BANKASI MAYIS 2024 FAİZ KARARI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA AÇIKLANACAK?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kurulu toplantısı için meraklı bekleyiş sürüyor. Nisan ayı kararına göre politika faizi yüzde 50'de sabit kalırken TCMB Mayıs ayı faiz kararı tarihi takvimde yer aldı. TCMB, mayıs ayı PPK toplantısı 23 Mayıs 2024 tarihinde gerçekleşecek. Toplantı sonunda karar aynı gün saat 14:00'de açıklanacak.

Öte yandan PPK'nın açıklamasında aylık enflasyonun ana eğiliminin Mart ayında "devam eden zayıflamaya rağmen öngörülenden yüksek" gerçekleştiği belirtilmişti. Faiz için bir sonraki toplantı da 27 Haziran tarihinde yapılacak.

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Altındağ Belediyesi parklarda temizlik atağı başlattı

Altındağ Belediyesi parklarda temizlik atağı başlattı