ANASAYFA Ekonomi TCMB sıkı para politikasını destekleyici ilave sıkılaşma adımları attığını duyurdu!

TCMB sıkı para politikasını destekleyici ilave sıkılaşma adımları attığını duyurdu!

TCMB tarafından alınan kararlar vatandaşların gündeminde yer alıyor. TCMB'nin kararları vatandaşın gündeminde yer alırken para sıkılaştırma politikasının devam etmesi yönünde yeni adımlar atıldığı öğrenildi.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
TCMB sıkı para politikasını destekleyici ilave sıkılaşma adımları attığını duyurdu!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), para sıkılaştırma politikasını uygulamaya devam ediyor. Enflasyonla mücadele devam ederken sıkı para politikası kapsamında da yeni adımlar atılmaya devam ediyor. 

6 Mart tarihi ile Merkez Bankası sıkı para politikasını destekleyici yeni ilave sıkılaşma adımlarını açıkladı. Söz konusu adımlar merak konusu olurken yapılan resmi açıklama ile ayrıntılar da ortaya çıktı.

TCMB SIKI PARA POLİTİKASI KONUSUNDA YENİ ADIMLAR ATTI

TCMB tarafından atılan sıkı para politikası adımları kapsamında alınan yeni kararla beraber yeni İhtiyaç kredilerinde yüzde 3 olan aylık büyüme sınırı yüzde 2’ye, Türk Lirası (TL) ticari krediler için yüzde 2,5 olan aylık büyüme sınırı yüzde 2’ye indirildi.

TCMB, sıkı para politikası duruşunu destekleyici yeni ilave sıkılaşma adımlarına ilişkin yaptığı açıklamada “Kredi büyümesine dayalı menkul kıymet tesisi kapsamında TL ticari krediler için yüzde 2,5 olan aylık büyüme sınırının yüzde 2’ye indirilmesine, ihtiyaç kredilerinde yüzde 3 olan aylık büyüme sınırının yüzde 2’ye düşürülmesine, taşıt kredilerinde ise yüzde 2 sınırının korunmasına karar verilmiştir. İhracat, yatırım, tarım ve esnaf kredileri ile kamu kuruluşlarına ve deprem bölgesine yönelik krediler bu sınırlamadan muaf tutulmaya devam edilecektir” denildi.

Kredi büyüme sınırlarına ilişkin uygulamanın etkinliğini artırmak amacıyla, menkul kıymet tesisine ek olarak, kredi büyümesine dayalı zorunlu karşılık tesis edilmesine yönelik, çalışmaların devam ettiğinin belirtildiği açıklamada, parasal aktarım mekanizmasının güçlendirilmesine yönelik ilave adımlar üzerinde çalışıldığına da yer verildi.   

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar destek eğitimi alan öğrenciler ile bir araya geldi!

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar destek eğitimi alan öğrenciler ile bir araya geldi!