Ticaret Bakanı Bolat'tan enflasyon açıklaması!

Bugün İstanbul'da sohbet toplantısında bir araya geldiği basın mensuplarını yanıtlayan Ticaret Bakanı Ömer Bolat, enflasyon hakkında açıklamalarda bulundu.

Ticaret Bakanı Bolat'tan enflasyon açıklaması!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat tarafından bugün İstanbul'da sohbet toplantısında bir araya geldiği basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Hem enflasyon hakkında konuşmalar yapan Bolat hem de bir süredir gündemde olan vize konusu hakkında da açıklamalarda bulundu.

BOLAT'TAN ENFLASYON AÇIKLAMASI GELDİ!

Sürece dair pek çok önemli konudan bahseden Bolat, "Batılı merkez bankaları bu enflasyonu indirmek için sert bir fren uygulamaya başladılar. Kovid-19'dan sonra gerek mal kıtlığı olan ürünlerde gerekse aşırı yüksek talebin olması nedeniyle arzın yetmediği durumlarda fiyatlarla değerler arasında büyük kopukluklar meydana geldi. Kimi fırsatçı arayışta olanlar da bu faktörleri dikkate alarak, çok yüksek, fahiş fiyat uyguladıkları uygulamalara yöneldiler. Biz bakanlık olarak sektörlerle ilgili düzenleme ve denetleme yapma yetkisine sahibiz. Şikayetler ve tespit ettiğimiz bulgular üzerine fahiş fiyat uygulayan firmalara, denetim, somut bulgular tespit ettiğimizde de idari ceza uygulamaları yapıyoruz." şeklinde ifadeler ile özellikle de fahiş fiyatlara karşı yapılan uygulamalardan bahsetti.

VİZE KONUSUNA DA AÇIKLIK GETİRİLDİ!

Pek çok kişinin gündeminde olan vize konusunda ise "AB'deki hava şuydu; siyasi konulardaki eleştirel durum ve dili muhafaza etmekle birlikte onu öne çıkarmıyorlar, 'Yeni dönemde Türkiye ile daha fazla ticaret, ekonomi ve yatırım işbirliği noktasında istekliyiz.' şeklinde yapıcı ve olumlu bir dil kullanıyorlar. Biz de aynı görüşe sahibiz. Şu an da öncelikli hedefimiz, AB ile yatırım, ticaret, tedarik, lojistik, enerji gibi sektörlerde ülkemize daha fazla yatırım çekmek, ülkemiz sanayicileri için daha fazla pazar imkanı açmak, var olan bazı güçlükleri de ortadan kaldırmak. Gümrük Birliği 1 ay sonra 28 yılı tamamlamış oluyor. 28 yıl içinde dünya, sektörler, üretim modelleri çok değişti. Bu noktada Gümrük Birliği'ni hizmetler sektörüne, e-ticaret sektörlerine genişletmek istediğimizi ve bu konularda müzakerelere hazır olduğumuzu ilettik. Karşıdan da benzeri olumlu yaklaşım gördük." şeklinde ifadelerde bulundu.

SONRAKİ HABER