ANASAYFA Ekonomi TOBB Türkiye'de yaşanan son ekonomik gelişmeleri paylaştı

TOBB Türkiye'de yaşanan son ekonomik gelişmeleri paylaştı

Türkiye hareketli bir ekonomi gündemini geride bıraktı. Geçen haftanın en akılda kalan ekonomik gelişmesi Merkez Bankası tarafından açıklanan karar oldu.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
TOBB Türkiye'de yaşanan son ekonomik gelişmeleri paylaştı

Güncel olarak TOBB tarafından hazırlanan haftalık ekonomi raporunun güncel hali paylaşıldı. Ekonomi gündemi ile yakından ilgilenenler olmak üzere tüm kamuoyu için önem arz eden raporda bir çok başlık ele alındı.

MERKEZ BANKASI FAİZİ ARTTIRMIŞTI

Son yayınlanan rapor 18-22 Mart tarihlerini kapsadı. Geçen haftanın  ilk 5 gününü kapsayan raporda ülkenin en önemli ekonomik gelişmesi Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası tarafından açıklanan faiz kararı oldu. Bu gelişmenin ardından ekonomi alanında diğer sorusu cevaplanan başlık Tüketici Güven Endeksi oldu.

Türkiye ekonomisinin hangi yönde ilerleyeceği noktasında kritik bir açıklama olan faiz kararı Merkez Bankası'nın resmi internet sitesi üzerinden açıklanmıştı. Merkez Bankası faizde 500 baz puan artışa gitmiş ve yeni oranı %50 olarak açıklamıştı. Ülkenin bir diğer ekonomi başlığı olan güven endeksi konusunda ise Mart 2024 verileri duyurulmuştu. Söz konusu verilerde Tüketici Güven Endeksi'nin Şubat ayına oranla arttığı ve yüzde 79,4 oranına yükseldiği ifade edildi.

DÜNYADA GÖZLER FED KARARINDAYDI

Türkiye'de Merkez Bankası'nın açıkladığı karara ek olarak dünyada da gözler Amerika'daydı. FED faiz kararını açıklamış ve politika faiz oranını %5,25, %5,50 seviyelerinde tutmuştu. Euro bölgesine bakıldığında ise önemli gelişme olarak TÜFE verileri ilan edilmiş ve Şubat ayı nihai verisinin aylık bazda %0,6 arttığı bilgisi paylaşılmıştı.

Ekonomi konusunda vatandaşların alanında uzman ve yetkili kurumlar tarafından bilgi sahibi olması konusunda hazırlanan bülten dikkat çekiyor. Haftalık bülten binlerce insan tarafından takip ediliyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
ABB Başkanı Mansur Yavaş Elmadağlılar ile iftar organizasyonunda buluştu!

ABB Başkanı Mansur Yavaş Elmadağlılar ile iftar organizasyonunda buluştu!