Petrol rezervini arttırmak için arama çalışmalarını sürdüren Enerji Bakanlığı bu kapsamda verilen yeni onayları duyurdu. Merkezi Ankara'da bulunan TPAO'nun 4 ilde petrol aramasına izin verildi.
ANKARALI ŞİRKETLER 4 İLDE PETROL ARAYACAK!
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü tarafından verilen yeni izinler 25 Kasım 2025 tarihli Resmi Gazete ile yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yayımlanan kararlar kapsamında verilen izinler şu şekilde sıralandı;


Verilen kararlar kapsamında merkezi Ankara'da bulunan TPAO'nun belirtilen alanlarda petrol arama çalışması yapacağı kesinleşti. Yapılacak olan çalışmalar için Enerji ve ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü alınan karar ile TPAO'ya yetki vermiş oldu.