Trafiğe çıkan Ankaralılar dikkat! Ceza açıklandı uymayanlar 436 TL ödeyecek

Trafiğin akışının güvenli olabilmesi ve sürücülerin sağlığının korunması için pek çok kural bulunuyor. Türkiye'de de trafikte uyulması gereken zorunlu kurallar bulunurken bu kuralların ihlali durumunda sürücülere de cezai işlemler uygulanıyor.

Trafiğe çıkan Ankaralılar dikkat! Ceza açıklandı uymayanlar 436 TL ödeyecek

Karayolu Trafik Güvenliği Kurulu, Trafik Hizmetleri Başkanlığınca trafiğin güvenli bir şekilde yürütülmesi amacıyla çeşitli kurallar oluşturulmuştur. Bu kurallar trafiğin, sürücünün ve yayanın can güvenliği açısından büyük bir önem taşımaktadır. Trafiğin doğru şekilde ilerlemesi ve güvenli olması için hazırlanan kurallar ile trafik kazalarının, can ve mal kayıplarının önüne geçilmesi amaçlanmıştır.

Oluşturulan zorunlu kurallara uymayanlara yapılan denetim, uygulama ve tespitler sırasında cezai işlemler uygulanıyor. Bu kurallardan biri de emniyet kemeri kullanımı olarak kayıtlara geçerken kurala uymayan kişilere para cezası veriliyor.

EMNİYET KEMERİ KULLANMAYAN SÜRÜCÜLERE CEZA

2023 yılında yeniden değerleme oranına göre trafik cezalarına yüzde 112,9 oranında zam yapıldı. Trafik cezaları yüksek tutarlara çıkarken emniyet kemeri takarak araç sürme kuralına uymayan kişilere de cezai işlemler uygulanacağı açıklandı.

ekran-goruntusu-2023-11-20-085111.png

Emniyet kemeri takmadan araç sürenlerin can güvenliği de tehlikeye girerken emniyet kemeri ihlali yapan kişilere para cezası veriliyor.

436 TL CEZA KESİLİYOR

Trafikte belirlenen emniyet kemeri takma zorunluluğunu ihlal eden vatandaşlara verilen para cezaları 2023 yılında yeniden belirlendi. Trafikte güvenlik için olmazsa olmazların başında gelen kurallardan biri emniyet kemeri takmamak olsa da bu durum en çok ihlal edilen trafik kuralları içerisinde yer alıyor.

trafige-cikan-ankaralilar-dikkat-ceza-aciklandi-uymayanlar-436-tl-odeyece.jpg

Ancak bu ihlal can kayıplarına sebep olabiliyor. Son derece önemli olan emniyet kemeri takma zorunluluğunun ihlali halinde sürücülere 436 TL para cezası veriliyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER