TÜİK Şubat 2024 Tüketici Güven Endeksini açıkladı!

TÜİK tarafından sayısal veriler açıklanmaya devam ediyor. TÜİK tarafından açıklanan sayısal veriler vatandaşların gündeminde yer alırken şubat ayına ilişkin Tüketici Güven Endeksi de açıklandı.

TÜİK Şubat 2024 Tüketici Güven Endeksini açıkladı!

Ülkemizde Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan sayısal veriler vatandaşların gündeminde yer alıyor. Çeşitli konularda açıklanan veriler vatandaşların gündeminde yer alırken TÜİK, bu kez Tüketici Güven Endeksini açıkladı.

Türkiye İstatistik Kurumu ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) iş birliği ile yürütülen tüketici eğilim anketi sonuçlarından hesaplanan tüketici güven endeksi açıklandı.

ŞUBAT 2024 TÜKETİCİ GÜVEN ENDEKSİ AÇIKLANDI

Tüketici güven endeksi şubat ayında 79,3 oldu. Tüketici Güven Endeksi verilerinin açıklanması ile detaylar da merak konusu oldu. TÜİK ve TCMB işbirliğinde Ocak ayında 80,4 iken Şubat ayında yüzde 1,3 oranında azalarak 79,3 olarak kayıtlara geçti. Tüketici güven endeksi 0 - 200 aralığında değer alabiliyor. Tüketici güven endeksinin 100'den büyük olması tüketici güveninde iyimser durumu, 100'den küçük olması tüketici güveninde kötümser durumu gösteriyor.

TÜİK Şubat 2024 Tüketici Güven Endeksini açıkladı!

Buna göre endeks şubatta bir önceki aya göre yüzde 1.3 oranında düşerek 79.3 seviyesine geriledi. Endeks ocak ayında 80.4 ile 7 ayın en yüksek seviyesine ulaşmıştı.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER