Türkiye Kart nedir, ne zaman kullanılacak?

Türkiye Kart uygulaması hakkında merak edilenler artıyor. Türkiye Kart ile ilgili olarak merak ettiği sorulara yanıt arayan vatandaşlar bu kartın ne zaman kullanılacağını da merak ediyor.

Türkiye Kart nedir, ne zaman kullanılacak?

Ülkemizde kart kullanımı giderek yaygınlaşıyor. Banka kartı, kredi kartı derken kart çeşitliliği de giderek artıyor. Türkiye Kart uygulaması kapsamında merak ettikleri de artan vatandaşlar geniş kullanım olanağı bulunduğu belirtilen bu karta ilişkin, ‘’Türkiye Kart nedir, ne zaman kullanılacak?'' sorusuna yanıt arıyor.

Türkiye Kart özellikleri araştırıma konusu olmaya devam ederken her şehirde farklı ulaşım kartı çıkarılmasına gerek kalmayan bu kart sayesinde ulaşımın daha kolay olacağı bildirildi. Türkiye Kart ile ülke genelindeki tüm toplu taşıma araçlarının kullanılabileceği bildirilirken ‘’Türkiye Kart hangi illerde kullanılıyor, ülke genelinde ne zaman kullanılacak?'' soruları gündeme taşındı.

TÜRKİYE KART NEDİR, NE ZAMAN KULLANILACAK?

Her şehrin toplu ulaşım aracında tek kartla seyahat etme imkanı sunan ve alışveriş de yapılabilen kapsamlı bir kart olduğu belirtilen Türkiye Kart'ın ilk olarak pilot illerde kullanılacağı öğrenildi.

Türkiye Kart nedir, ne zaman kullanılacak?

Türkiye Kart uygulaması için pilot il Konya olurken adından Türkiye Kart ile anlaşma sürecinde olan iller Yozgat, Gümüşhane, Rize, Tokat olarak sıralandı. Kapsamlı kullanım alanına sahip kredi kartı niteliğindeki Türkiye Kart, ülke genelinde uygulamaya geçtiğinde internet üzerinden veya banka şubeleri aracılığıyla kolayca başvuruda bulunulabilecek.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER