ANASAYFA Ekonomi Türkiye'de satışa sunulan yeni Dacia Spring ne kadar, özellikleri nedir?

Türkiye'de satışa sunulan yeni Dacia Spring ne kadar, özellikleri nedir?

Türkiye pazarına yeni araçlar girmeye devam ediyor. Dacia'nın yeni Spring modeli Türkiye araç pazarına giriş yaparken aracın fiyatı ve özellikleri merak konusu oldu.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
Türkiye'de satışa sunulan yeni Dacia Spring ne kadar, özellikleri nedir?

Türkiye'de satışa sunulan yeni Dacia Spring ne kadar, özellikleri nedir? - Türkiye'de araç piyasasındaki fahiş artış devam ediyor. Döviz kuru ile birlikte güncellenen vergi oranları da araç fiyatlarının artmasına neden oldu. Araç fiyatları artarken stok sıkıntısı da gündeme gelmeye devam ediyor. Hem bankalarda kredi oranlarının artması hem de vergi dilimlerinde artışa gidilmesi vatandaşları araç alımı konusunda bir çıkmaz sürüklerken Türkiye pazarına araç sunulmaya da devam ediyor.

dacia-spring.jpg

Son olarak ülkemiz araç pazarına giren Dacia'nın Spring modeli, araç sevdalıların dikkatini çekti. Söz konusu modelin fiyatı da merak edilirken özellikleri ve fiyat bilgisi ile birlikte detayları derledik.

DACİA SPRİNG MODELİNİ SATIŞA SUNDU İŞTE FİYATI

Dacia tarafından yapılan açıklamaya göre, yeni Dacia Spring, dünya lansmanıyla beraber kısa sürede en popüler elektrikli modellerden biri haline gelirken, ulaşılabilir yüzde 100 elektrikli otomobil deneyimini Türkiye'ye taşıyor. Kullanıcılara ihtiyacı olabilecek her şeyi 875 bin lira fiyatıyla sunan Yeni Dacia Spring, elektrikli ulaşımı kolaylaştırıyor ve erişilebilir hale getiriyor. Ayrıca Yeni Dacia Spring, lansman ayına özel ilk bakım hediyesiyle kullanıcılara sunuluyor.

dacia-spring-001.jpg

Dacia Spring Extreme, yüksek performanslı ELECTRIC 65 motorla yüksek sürüş keyfi sunuyor. Extreme donanımının tavan barlarında, yan aynalarda, jant göbeklerinde, aracın farlarının altında, bagaj kapağındaki Dacia logosunda ve iç detaylarda yer alan dekoratif parçalarda bakır rengi kullanılıyor.

6 RENK SEÇENEĞİ İLE SUNULDU

Yeni Dacia Spring Extreme, tamamen yeni arduvaz mavi renk seçeneğine ek olarak su mavisi, elmas gri, buz beyazı, magma kırmızı ve yosun yeşili renkleriyle satışa sunuluyor. Aracın iç tasarımında ise kapı eşiklerinde ve ön kauçuk paspaslarında topoğrafik desenler karşımıza çıkarken, ön kapı panellerinin belirli bölümleri dışında havalandırma ızgaraları, navigasyon ekranı çerçevesinde, iç kapı dekorasyonunda ve koltuk döşeme dikişlerinde Bakır rengi dekorlar bulunuyor.

DACİA SPRİNG ÖZELLİKLERİ

Yeni Dacia Spring Extreme, yüksek performanslı ELECTRIC 65 motorla yüksek sürüş keyfi sunuyor. 65 hp/48 kW güce sahip olan Yeni Spring Extreme ELECTRIC 65, yüksek tekerlek torku ile hem şehirde hem de otoyollarda dinamik bir hızlanma sağlıyor. 0'dan 50 km/s hıza 3,9 saniyede ulaşan Spring Extreme ELECTRIC 65 motor, WLTP karma döngüsünde 220 km ve WLTP Şehir içi döngüsünde 310 km menzil yol alabiliyor. Günlük 30 km ve tam şarj ile bir haftadan daha uzun bir süre şehir içi yolculuk yapılabiliyor.

dacia-spring-002.jpg

Yeni Dacia Spring opsiyonel sunulan kablo ile ev tipi priz, duvar tipi şarj cihazı (Wallbox) veya bir saatten az bir sürede yüzde 80’e kadar hızlı bir şarj için DC hızlı şarj istasyonu kullanılarak şarj edilebiliyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
TFF yeni sezonda tüm maçlarda kullanılacak resmi futbol topunu tanıttı!

TFF yeni sezonda tüm maçlarda kullanılacak resmi futbol topunu tanıttı!