Türkiye'nin büyüme beklentileri belli oldu! GSYH'nin artacağı tahmin edildi

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanacak 2023 yılı 4. çeyrek GSYH verilerine ilişkin beklenti anketi, 9 ekonomistin katılımıyla sonuçlandı.

Türkiye'nin büyüme beklentileri belli oldu! GSYH'nin artacağı tahmin edildi

Türkiye'nin büyüme beklentileri ne yönelik tahminler yeniden gündeme geldi. AA Finans'ın beklenti anketi sonuçlanırken bu ankete katılan ekonomistler, Gayrisafi Yurt İçi Hasıla'nın (GSYH) geçen yılın 4'üncü çeyreğinde yüzde 3,97 arttığını tahmin ediyor.

AA Finans'ın beklenti anketine katılan ekonomistler, Gayrisafi Yurt İçi Hasıla'nın artacağını tahmin ederken Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından 29 Şubat Perşembe günü açıklanacak 2023 yılı 4'üncü çeyrek GSYH verilerine ilişkin beklenti anketi, 9 ekonomistin katılımıyla sonuçlandı

BÜYÜME BEKLENTİLERİ BELLİ OLDU

Yayımlanan anket sonuçlarına göre ekonomistler, geçen yılın son çeyreğinde Türkiye ekonomisinin yüzde 3,97 büyüdüğünü tahmin ediyor. Ankete katılan ekonomistlerin 2023 yılının son çeyreğine ilişkin büyüme beklentileri, yüzde 3,30 ile yüzde 4,70 aralığında yer aldı. Ekonomistlerin 2023 yılının tamamına ilişkin büyüme beklentilerinin ortalaması ise yüzde 4,40 olarak kayıtlara geçti.

Söz konusu beklentiye ilişkin tahminler en düşük yüzde 3,92, en yüksek yüzde 4,70 olarak kayıtlara geçerken 9 ekonomistin 2024 sonuna ilişkin büyüme tahminlerinin ortalaması yüzde 3,44 oldu. Söz konusu tahminlerin ardından gözler 29 Şubat tarihinde açıklanacak olan GSYH verilerine çevrildi.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER