ANASAYFA Ekonomi Tütün ürünlerinde dev zam açıklandı! Tütün ürünlerine 5 TL zam geldi

Tütün ürünlerinde dev zam açıklandı! Tütün ürünlerine 5 TL zam geldi

Ülkemizde döviz artışı, asgari ücret, emekli ve memura yapılacak olan zamlarla birlikte pek çok kalemde zam haberi gelmişti. Zam haberlerinin birbirini takip ettiği günlerde vergi -harç oranlarına zam yapılması ile birlikte tütün grubu da zammı açıkladı.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
Tütün ürünlerinde dev zam açıklandı! Tütün ürünlerine 5 TL zam geldi

Tütün ürünlerinde dev zam açıklandı! Tütün ürünlerine 5 TL zam geldi - Resmi Gazete'de Cumhurbaşkanı imzası ile 7 Temmuz 2023 tarihi ile yayımlanan kararla vergi ve harç ücretleri artırıldı. Katma Değer Vergisi (KDV) ile harçlara zam gelirken oranlara yüzde 2 zam geldi. Yüzde 18 oranındaki KDV oranı yüzde 20’ye, temel gıda hariç temel ihtiyaç ürünlerinde yüzde 8 olarak uygulanan KDV oranı da yüzde 10’a yükseltildi. Yürürlüğe giren vergi ve harçlarda KDV yeniden değerleme oranı kapsamında tütün grupları da 5 TL zam aldı.

Bununla birlikte güncel sigara fiyatları listesi marka marka araştırılmaya başlandı. Geçtiğimiz günlerde yapılan 5 TL'lik zam sonrası tütün tiryakilerini üzecek haber yeniden geldi. Sigaraya 5 TL zam geldi. Zam haberleri sonrası kullandıkları sigara fiyatını merak edenler yeni ve güncel rakamlar için araştırmalarına başladı. Bu kapsamda ''Sigaraya zam mı geldi, en pahalı ve en ucuz sigara fiyatları ne kadar oldu?'' sorularına yanıt aranmaya başladı.

tutun-urunlerinde-dev-zam-aciklandi-tutun-urunlerine-5-tl-zam-geldi.jpg

SİGARAYA ZAM GELDİ

Sigara zammı son dakika haberleri ile tütün ürünü kullanan kişilerin gündeminde yer almaya devam ediyor. Sigaraya son zam geçtiğimiz günlerde yapılmış ve en ucuz fiyat 36,50 TL'ye yükselmişti. 5 TL'lik zam sonrası yeni ve güncel rakamlar belli oldu. 10 Temmuz 2023 tarihinden itibaren geçerli olacak zamlı fiyatların ardından sigaralar 41 TL ile 48 TL arasında satılmaya başlandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
KDV oranları güncellendi Apple ürünlerine zam geldi! iPhone, Mac, iPad, AirPods zam ne kadar oldu?

KDV oranları güncellendi Apple ürünlerine zam geldi! iPhone, Mac, iPad, AirPods zam ne kadar oldu?