Uzman isim açıkladı! 22 ayar altın yasaklanacak mı?

Geçtiğimiz sene 0.25 ve 0.50 gram altınların yasaklanmasının ardından 2024 yılı içerisinde 22 ayar altının yasaklanabileceği konusunda İslam Memiş'ten açıklama geldi.

Uzman isim açıkladı! 22 ayar altın yasaklanacak mı?

Geçtiğimiz senenin sonlarına göre alınan karar ile birlikte 0.25 ve 0.50 gram altınların satışlarının yasaklandığı öğrenilmişti. Bunun ardından bu sene için yaşanan yeni bir gelişmeye göre de 22 ayar ve 1 gram altınların da yasaklanmaya başlanacağı iddia edildi.

Bu konu hakkında kuyumcular tarafından da açıklamaların peş peşe gelmesinin ardından Altın ve Para Piyasalar Uzmanı İslam Memiş tarafından önemli bir açıklama yapıldı. Yapılan bu açıklamalarda geleceği öğrenilen bu yasakların etkilerinden de bahsedildi.

ALTINLARA GELECEK YENİ YASAK YOLDA!

Elinde 22 ayar ve 1 gram altını olanlar için yapılan son açıklamalara göre yakın zaman içerisinde yasakların etki edeceği öğrenildi. Artık üretimin yapılmayacağı bu altınlar için açıklamalarda bulunan Altın ve Para Piyasalar Uzmanı İslam Memiş ise şu şekilde konuştu;

"Geçen yıl 0.25 ve 0.50 gramlıklar yasaklandı. Ben her zaman şu soruyu sordum "Bu altınları kim alıyor?" 1 gramı alamayanlar. Düğüne gidiyor, nişana gidiyor ve hediye olarak bunları takıyorlar.

Fiziki altın sahibi olan son nesil biziz. Yine görüyorsunuz geçtiğimiz yıl gelen ve yakında açıklanacak yasakları. Üretim yasakları geldikçe artık altın almanın yavaş yavaş sonuna geliyoruz gibi görünüyor.

"HALKA AĞIR MALİYETLER GETİRECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM!"

Elbette hemen olacak bir iş değil ancak ok yaydan çıkmışsa, o hedef bir şekilde yoluna varır. Bu yüzden varlıklarınıza sahip çıkın.

Bundan sonraki süreçte malum seçim sürecindeyiz, her ne kadar seçim ekonomisi uygulanmayacak denilse de, şu andaki enflasyonist ortam ve insanların hissettiği pahalılık karşısında alınacak kararların, yeni atılacak adımların da ciddi anlamda halka ağır maliyetler getireceğini düşünüyorum."

Yapılan bu açıklamaların yanı sıra daha önce de 0.25 ve 0.50 gram altın için gelen yasakların doğru olmadığı Memiş tarafından duyurularak eleştirilmişti

EDİTÖR NOTU = Haberde yer alan ifadeler Altın ve Para Piyasalar Uzmanı İslam Memiş'e ait olup, yatırım tavsiyesinde bulunulmamıştır.

SONRAKİ HABER