ANASAYFA Ekonomi Uzman isim bir ay öncesini aratır diyerek yatırımcılara gram altın uyarısında bulundu!

Uzman isim bir ay öncesini aratır diyerek yatırımcılara gram altın uyarısında bulundu!

Altın ve Para Piyasalar Uzmanı İslam Memiş tarafından yapılan son açıklamalar çerçevesinde gram altının bir önceki aya bakarak her zaman artacağı, yatırımcıların da bu noktada dikkatli olması gerektiğinden bahsedildi.
yazar
Sinem GÜVEN
Uzman isim bir ay öncesini aratır diyerek yatırımcılara gram altın uyarısında bulundu!

Mart ayına girişimizin ardından bugün Altın ve Para Piyasalar Uzmanı İslam Memiş tarafından bu ay için önemli açıklamalar yapıldı. Gelen açıklamalar çerçevesinde hem bu sene altının hangi aralıklarda olacağı konusunda merak edilenlere yanıt verilirken hem de yatırım yapan ya da kısa vadede yatırım yapmak isteyen kişilerin izlemesi gereken yolların neler olması gerektiği de öğrenildi.

YIL SONUNA KADAR 3 BİN BEKLEDİĞİMİZ RAKAM OLACAK!

Geçtiğimiz yılın son günlerinden itibaren gram altının 3 bin seviyelerine yükseleceği konusunda açıklamalarda bulunan Memiş, bu senenin son günleri itibariyle de bu tahminlerine devam ettiğini ifade etti. Bu çerçevede yapılan açıklamalarda,  "Haziran ayında belki 2500’lü rakamları konuşabiliriz. Yıl sonu için 3 bin lira beklentim vardı. Şimdi ise bu 3 bin lira seviyesinin üzerini işaret ediyor. Beklenenden hızlı agresif yükselişler var.

2024 yılı ile ilgili öngörümüz zaten altının ‘altın Çağı’nı yaşayacağı beklentimiz vardı. İşte bu beklentiyi ve bugünkü rakamları göz önünde bulundurduğumuz zaman da altın borcu olanlar, düğün yapacaklar, alın yatırımını düşünenler aslında her ayı bir sonraki aya göre ucuz olduğunu görmüş olacaklar. 

Her ay yeni bir rekor tazeleyen altın fiyatlarıyla bu yıl yolumuza devam edeceğiz gibi görünüyor. Bu kademelerde 2.150 lira direnç seviyesiydi, bu kırıldı. Artık 2.200 seviyesine odaklandık. 2500-2700 haziran ayını takip edeceğiz. Yıl sonunda 3 bin seviyesi beklediğimiz rakam olacak." şeklinde ifadeler ile hangi aralıkların önümüzdeki dönem için daha yüksek bir ihtimal olduğundan da bahsedildi.

ALTIN FİYATLARI BİR ÖNCEKİ AYI ARATIR!

Bu sene altın konusunda yatırımlarına devam eden kişiler için nasıl bir getirinin beklediği hakkında konuşan Memiş, “2023 yılında yüzde 82 getirisi vardı. Bu yıla baktığımız zaman yüzde 80’i üzerinde getiriyle yılı tamamlayacağız gibi duruyor" dedi ve açıklamalarına şu şekilde devam etti;

“Altın uzun vadeli yatırım aracı olduğundan dolayı fiyata değil miktara odaklanmak lazım. Çünkü fiyata baktığınız zaman ‘Çok yükseldi, biraz düşer’ umuduyla maalesef buna bakıyorlar.  Öyle değil. Her ay yeni bir rekor tazeleyen gram altın alım fırsatı vermeden yoluna devam ediyor. Elinde altın bulunduran yatırımcısı, eğer nakde ihtiyacı yoksa bulundurmaya devam etmeli" ifadelerini kullandı. 

Son olarak henüz yatırım yapmayan ve yatırım yapmayı düşünene kişiler için de "Bu yükselişler devam edecek. Ancak altın almayı ihmal etmiş, eline TL geçmiş olan yatırımcılar da yine almaya devam etmeli diye düşünüyorum. Her ay rekor tazeleyen altın fiyatları bir önceki ayı aratır” değerlendirmesi yaptı. 

EDİTÖR NOTU = Haberde yer alan ifadeler Altın ve Para Piyasalar Uzmanı İslam Memiş'e ait olup, yatırım tavsiyesinde bulunulmamıştır.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kim Milyoner Olmak İster yarışmasında üniversite öğrencilerinin cevaplayamadığı soru gündem oldu!

Kim Milyoner Olmak İster yarışmasında üniversite öğrencilerinin cevaplayamadığı soru gündem oldu!