Vergi alınmayacak! Cumhurbaşkanı Erdoğan talimatı verdi yeni dönem başlıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim vaatlerine yönelik çalışmaları ve talimatları başlarken gençlere vergisiz telefon ve bilgisayar sözü yeniden gündeme geldi.

Vergi alınmayacak! Cumhurbaşkanı Erdoğan talimatı verdi yeni dönem başlıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan seçime yönelik vaatlerini yavaş yavaş gerçekleştirmeye devam ederken Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi en dikkat çeken vaatlerden birisi de gençlere ücretsiz internet vergisiz telefon ve bilgisayar olmuştu. Milyonlarca genç bu vaatlerin ne zaman yerine getirileceğini merak ederken heyecanlandıran bir gelişme yaşandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim vaatlerine yönelik çalışmaları ve talimatları başlarken gençlere vergisiz telefon ve bilgisayar sözü yeniden gündeme geldi. Çalışma yapılan konular arasında 10 GB ücretsiz internet, yükseköğretimdeki öğrencilerin cep telefonu ve bilgisayarlarından vergi alınmaması olurken dikkat çeken gelişmeler yaşandı.

GENÇLERE VERGİSİZ BİLGİSAYAR TELEFON İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLATILDI!

Geçtiğimiz günlerde bakanlara gençlerle ilgili çalışmaların başlatılması için talimat veren Cumhurbaşkanı Erdoğan en kısa sürede hayata geçirilmesi talimatını verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan talimatı üzerine çalışmalar başlarken vaatlerin hayata geçmesi için Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında bir toplantı gerçekleşti.

thumbs-b-c-73ef69b89a4a1c147bca0c7298900352.jpg

Gençlere yönelik vaatlerin gerçekleşmesi için düzenlenen toplantıya bakanların yanı sıra kurum yöneticileri de katılım sağlarken her kurumun kendine düşen konuda bir çalışma yapması, maliyetleri de çıkarıp dosyayı Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e göndermesi konuşuldu.

VAATLER ÜZERİND ETEK TEK DURULDU!

Hazine ve Maliye Bakanlığı gelen çalışmaları değerlendirip bir hazırlık yaptıktan sonra konuların ne zaman gerçekleşebileceği üzerinde durulacak. Son söz ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çıkacak. Toplantıda gündeme taşınan konulardan birisi de gençlere 10GB ücretsiz internet, bir defaya mahsus olmak üzere yükseköğretimdeki öğrencilerin cep telefonu ve bilgisayarlarına vergi muafiyeti sağlanması oldu.

Ekonomi noktasında alınan önlemler göz önünde bulundurulduğunda "Vergi muafiyeti konusunun sadece üniversite öğrencilerini kapsaması, açık öğretimdekilerin kapsam dışı tutulması" denilirken Mehmet Şimşek'te buna sıcak yaklaştı. Seçim öncesi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın vaatleri şu şekildeydi;

  • Vergi muafiyeti konusunun sadece üniversite öğrencilerini kapsaması, açık öğretimdekilerin kapsam dışı tutulması"
  • Aile ve Gençlik Bankası kurulması.
  • Gençlere aylık 10 GB ücretsiz internet verilmesi.
  • Üniversiteli gençlere yönelik Gençlik Kartı uygulaması başlatılması. Bu kartla ile gençler tiyatro, sinema gibi etkinliklerden ücretsiz veya indirimli yararlanabilecek.
  • Genç girişimciler için Tarım Girişimcilik Bölgeleri (TARGİB) kurulması.
SONRAKİ HABER