Yargıtay Başkanı seçilen Ömer Kerkez cübbesini giydi

Haftalardır devam eden seçim süreci son buldu ve Yargıtay'ın başına geçecek yeni isim belli oldu. Tam 36 tur seçilemeyen başkan 37. seçimde belirlendi.

Yargıtay Başkanı seçilen Ömer Kerkez cübbesini giydi

Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca'nın 4 yıllık görev süresinin sona ermesinin ardından yeniden bir başkan belirleme seçimine gidilmişti. Adayların yeterli oya ulaşamaması sonucunda ise seçim defalarca tekrarlanmıştı.

YARGITAY SONUNDA BAŞKANINI SEÇTİ

Mart ayından beri devam eden seçim süreci nihayet sona erdi. Adaylardan Yargıtay 3. Hukuk Dairesi Başkanı Ömer Kerkez 193 oy alarak başkanlığa seçildi.

Yargıtay yeni Başkanı Ömer Kerkez'in göreve seçilmesinin ardından kendisi için mazbata verme ve cübbe giydirme töreni gerçekleştirildi. Kerkez cübbesini giymesinin ardından yaptığı açıklamada görevini en iyi şekilde sürdürmek için neler yapacaklarına bakacaklarını söyledi.

Yargıtay Başkanı seçilen Ömer Kerkez cübbesini giydi

“KAMUOYUNU ÇOK MEŞGUL ETTİ”

Sürecin uzamasının farkında olduğunu dile getiren Başkan Kerkez “Kamuoyunu çok meşgul etti ama bugün itibarıyla seçim süreci her şeyiyle bitti. Ben, tamamen kafamdan her şeyi sildim. İçime attıklarımı attım. Bugün hep beraber yargımız için, Yargıtayımız için ne yapılması gerekiyorsa bunlara bakacağız” dedi.

Türkiye gündemine oturan ve aylar süren seçim defteri bugün itibariyle kapanmış oldu. Yargıtay bir sonraki başkanını 2028 yılında seçilecek. Aday olan başkanın seçilebilmesi için en az 175 oy alması gerekiyor. Bu çoğunluk sağlanana kadar seçim tekrarlanıyor.

SONRAKİ HABER