Yarısı bizden kampanyası kararı Resmi Gazete'de! İstanbul'da özel kentsel dönüşüm kararı çıktı

Ülkemizde meydana gelen 6 Şubat tarihli depremlerin ardından kentsel dönüşümün önemine değinen uzmanlar, yetkililerin harekete geçmesi için taleplerini sürdürüyordu. bu çerçevede Resmi Gazete'de İstanbul için kentsel dönüşüm kararı çıkarıldığı bildirildi.

Yarısı bizden kampanyası kararı Resmi Gazete'de! İstanbul'da özel kentsel dönüşüm kararı çıktı

6 Şubat tarihli Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle 50 binin üzerinde vatandaşın hayatını kaybetmesine neden olurken yaşanan felaketin ardından önemli açıklamalar da art arda geldi. Uzmanlar İstanbul'daki zayıf yapı stoku nedeniyle kentteki kentsel dönüşüm çalışmalarına hız verilmesi gerektiğini kaydederken "Yarısı Bizden" kampanyasının destek paketi resmen yürürlüğe girdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan karara göre, İstanbul'da yürütülecek kentsel dönüşüm uygulamaları için hak sahiplerine bir konut için 700 bin liraya kadar hibe, 700 bin liraya kadar da kredi verileceği açıklandı.

Yarısı bizden kampanyası kararı Resmi Gazete'de! İstanbul'da özel kentsel dönüşüm kararı çıktı

İSTANBUL'DA KENTSEL DÖNÜŞÜM İÇİN YARISI BİZDEN KAMPANYASINA İMZA ATILDI

AK Parti ve Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Murat Kurum'un projeleri ve seçim vaatleri arasında, geçen yıl kentsel dönüşüm kapsamında başlatılan "Yarısı Bizden" kampanyası da yer alırken beklenen karar çıktı.

Yarısı bizden kampanyası kararı Resmi Gazete'de! İstanbul'da özel kentsel dönüşüm kararı çıktı - Resim : 2

Yarısı bizden kampanyası kararı Resmi Gazete'de! İstanbul'da özel kentsel dönüşüm kararı çıktı - Resim : 3

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete'de 23 Şubat tarihiyle yayımlanan karara göre İstanbul'da kentsel dönüşüm için hak sahiplerine bir konut için 700 bin TL'ye kadar hibe, 700 bin TL'ye kadar da kredi verilecek. Evi kentsel dönüşüme giren kiracılara ise bir kereye mahsus ve karşılıksız 100 bin TL karşılıksız kira desteği verilecek.

Yarısı bizden kampanyası kararı Resmi Gazete'de! İstanbul'da özel kentsel dönüşüm kararı çıktı - Resim : 4

23 Şubat tarihi ile Cumhurbaşkanı Erdoğan imzasıyla yürürlüğe giren karara göre kredilerin vadesi 10 yıl olacak ve ilk 12 taksite ise faiz uygulanmayacak. Dönüşüme giren iş yerleri için 350 bin TL’ye kadar hibe, 350 bin TL’ye kadar kredi verilecek. Söz konusu karara göre, kentsel dönüşüm için toplamda 1,5 milyon TL destek verilmiş olacak.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER