Yatırımcı en çok bunu tercih etti! Yastık altı birikimin adı belli oldu bunu yapan kazanıyor

Ülkemizde vatandaşların pek çok yatırım tercihi bulunuyor. Yatırımcılar yeni yatırımlar yapmak üzere araştırmalarına devam ederken Türkiye'de en çok tercih edilen yatırım şekli de belli oldu.

Yatırımcı en çok bunu tercih etti! Yastık altı birikimin adı belli oldu bunu yapan kazanıyor

Türkiye'de yastık altı birikim şekli en çok tercih edilen yatırım şekli olarak karşımıza çıkıyor. Yatırımlar yatırımlarını yapmaya devam ederken tasarruf sahiplerinin en çok tercih ettiği yöntemler de yapılan bir araştırma sonucu ortaya çıktı.

ING Türkiye tarafından yapılan bir çalışma gündem olurken ING Türkiye'nin Tasarruf Eğilimleri Araştırması'na (TTEA) göre tasarruf sahipliği yeniden yükseldi. TTEA araştırması ile yatırımcının en çok tercih ettiği tasarruf şekli de öğrenilirken araştırmanın başladığı 2011 yılından bu yana tasarruf sahipliğinde görülen ikinci en yüksek tasarruf sahipliği oranına ulaşıldığı bildirildi.

TASARRUF SAHİPLERİNİN EN ÇOK TERCİH ETTİĞİ YATIRIM ŞEKLİ BELLİ OLDU!

ING Türkiye'nin kentsel yerleşim bölgelerinde yaşayan yetişkinlerin tasarruf eğilimlerini izlemek amacıyla 2011 yılından bu yana IPSOS işbirliğiyle gerçekleştirdiği TTEA'nın 2023'ün dördüncü çeyrek sonuçları açıklandı. Araştırmaya göre, tasarruf sahipleri içinde düzenli tasarruf yapanların oranı bu çeyrekte de yüzde 69'la geçen çeyrekle benzer seviyede gerçekleşti.

Yatırımcı en çok bunu tercih etti! Yastık altı birikimin adı belli oldu bunu yapan kazanıyor

Tasarrufu olanların tasarruf aracı tercihlerinde, yastık altı altın ve nakit (TL ve döviz) son çeyrekte yüzde 26'yla birinci sırada yer alırken, sistem içi altın yüzde 16'yla ikinci sırada yer aldı. Hisse senetleri 2023’ün ilk çeyreğinden beri yükselişe devam etti, üçüncü çeyreğe göre 2 puan ve ilk çeyreğe göre toplamda 9 puanlık bir artışla yüzde 14'le en çok sahip olunan üçüncü tasarruf aracı oldu. Bu çerçevede 2023 yılında en çok yastık altı altın ve nakit tercih edildi.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER