ANASAYFA Ekonomi Zamlı emekli maaşları ne zaman ödenecek?

Zamlı emekli maaşları ne zaman ödenecek?

Milyonlarca emeklinin gözü yapılacak olan maaş zammına çevrildi. Haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanması ile birlikte 6 aylık enflasyon farkı ortaya çıkarken zamlı maaşların ne zaman hesaplara geçeceği merak konusu oldu.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
Zamlı emekli maaşları ne zaman ödenecek?

Zamlı emekli maaşları ne zaman ödenecek? - Ülkemizde temmuz ayında emeklilere ara zam yapılacak. Milyonlarca emekli temmuz ayında yapılacak olan maaş zammı için resmi bir açıklama beklerken bir yanda da ''Zamlı emekli maaşları ne zaman ödenecek?'' sorusuna yanıt aranmaya başladı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından Haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanması ile birlikte 6 aylık enflasyon 19,77 olarak duyuruldu. Buna ilave olarak 5,23'lük artışla SSK ve BAĞ-KUR emeklisinin zam oranı yüzde 25'e çıkarıldı.

zamli-emekli-maaslari-ne-zaman-odenecek.jpg

Zamlı maaşlarını bir an önce almak isteyen emekliler temmuz ayında ne kadar maaş alacağını merak ederken kök maaş detayı da gündem olmaya devam ediyor. Temmuz - Aralık 2023 döneminde emekliye uygulanacak olan zam oranı hesaplanırken 7 bin 500 lira öncesinde hesaba yatan maaş üzerinden hesaplamalar yapılacak.

TEMMUZ 2023 ZAMLI EMEKLİ MAAŞLARI NE ZAMAN ÖDENECEK?

SSK'dan maaş alan emeklilerin maaş ödemeleri her ayın 1'si ile 26'sı arasında hesaplara yatırılırken BAĞ-KUR'dan maaş alan emeklilerin ödemeleri de her ayın 25'i ile 28'i arasında hesaplara yatırılıyor. Zamlı maaşlar da yine aynı tarihlerde emeklilerin hesaplarına ödenecek.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Emeklilere yapılan zam oranı artacak mı? Gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan'da!

Emeklilere yapılan zam oranı artacak mı? Gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan'da!