Ekonomi

Çiftçi Kayıt Sistemi’ne kayıt için süre daralıyor: 31 Aralık son Çiftçi Kayıt Sistemi’ne kayıt için süre daralıyor: 31 Aralık son Tarımsal desteklerden yararlanmak isteyen üreticilerin en geç yıl sonuna adar Çiftçi Kayıt Sistemi başvurularını gerçekleştirmesi gerekiyor. Başvurularda son tarihin 31 Aralık 2024 olduğu hatırlatıldı.
2025 yılının ikinci zammı duyuruldu: Fiyatı 710 TL oluyor 2025 yılının ikinci zammı duyuruldu: Fiyatı 710 TL oluyor Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında vatandalar yeni bir zam haberiyle karşılaştı. Yurt dışına çıkış harcına zam geldiği duyuruldu. Vatandaşlar belirtilen tarihe kadar ödeme yapmaları halinde eski fiyattan yararlanabilecek.
İhtiyaç sahibi emeklilere 2 bin TL yılbaşı ikramiyesi! 31 Aralık'a kadar hesaplara yatacak İhtiyaç sahibi emeklilere 2 bin TL yılbaşı ikramiyesi! 31 Aralık'a kadar hesaplara yatacak Emekliler ne yazık ki düşük kalan maaşları nedeniyle geçim sıkıntısı yaşarken emeklilere yönelik olarak verilen ikramiye ve desteklerin önemi de arttı. Devletin yanı sıra belediyelerin de emeklilere destekleri artarken bunlara bir yenisi daha eklendi.
İslam Memiş’ten 1 Ocak uyarısı geldi: Hazır olun İslam Memiş’ten 1 Ocak uyarısı geldi: Hazır olun Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, yaptığı açıklamasında önümüzdeki yılın ekonomik açıdan zor bir yıl olacağını değerlendirdi. Merkez Bankası’nın 2 yıl sonra aldığı faiz indirim kararı ve yüzde 30 zamlanan yeni asgari ücreti değerlendiren Memiş’ten 1 Ocak 2025 uyarısı geldi.
SSK BAĞKUR memur emekli maaşı zammı hesaplandı! Kuruşu kuruşuna Ocak zam oranı SSK BAĞKUR memur emekli maaşı zammı hesaplandı! Kuruşu kuruşuna Ocak zam oranı 16 milyon emeklinin alacağı Ocak zammı için masadaki son rakam netleşti. Merkez Bankası tarafından açıklanan beklenti anketi ile rakam aşağı yukarı netleşti.
Karar 5 gün sonra yürürlüğe girecek: Yüzde 44 zam geliyor Karar 5 gün sonra yürürlüğe girecek: Yüzde 44 zam geliyor Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yeni bir zam kararı yayımlandı. 2025 yılında kamu konutları için uygulanacak olan kira bedellerinde artışa gidildi. Buna göre aylık lojman kira ücretlerine yüzde 44 oranında zam yapılacak.
TÜİK açıkladı: En düşük gelire sahip grubun oranı artış gösterdi TÜİK açıkladı: En düşük gelire sahip grubun oranı artış gösterdi Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) piyasaların merakla beklediği Gelir Dağılımı İstatistikleri yayımladı. Buna göre en yüksek gelire sahip olan yüzde 20’lik grubun aldığı pay 0,6 puan azalarak yüzde 48,1’e geriledi.
ÖTV'siz araç alımında yeni düzenleme: Yerlilik şartı getirildi ÖTV'siz araç alımında yeni düzenleme: Yerlilik şartı getirildi Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre engelli vatandaşın ÖTV’siz araç alımında düzenlemeye gidildi. Engelli araçlarına uygulanan ÖTV istisnası için yüzde 40 yerlilik şartının aranacağı öğrenildi.
Günlük asgari ücreti 866,85 TL'ye yükselten karar Resmi Gazete'de yayımlandı! Günlük asgari ücreti 866,85 TL'ye yükselten karar Resmi Gazete'de yayımlandı! Asgari Ücret Tespit Komisyonu tarafından alınan zam kararı Resmi Gazete’nin “Tebliğ” kategorisinde yayımlanarak kesinleşti.
Emeklilik reformu geliyor! Yüksek emekli maaşı almanın şartı değişiyor! Emeklilik reformu geliyor! Yüksek emekli maaşı almanın şartı değişiyor! Emeklilik ile ilgili olarak yeni bir reform üzerinde çalışma yapılırken bazı kişilerin emekli olmalarının kolaylaştırılması bekleniyor. Emeklilik reformundan hangi sigortalılara piyango vuracak?
Kuyumculardan 2025 tahminleri! Gram altının en az yüzde kaç kazandıracağını açıkladı! Kuyumculardan 2025 tahminleri! Gram altının en az yüzde kaç kazandıracağını açıkladı! Altın fiyatları 2024 yılında yatırımcıları memnun ederken 2025 yılına dair belirsizlikler arttı. 2025 yılında altın fiyatları için kuyumcu tahminleri yapıldı.
Maaş hesaplamaları değişecek! Emeklilere verilecek Cumhurbaşkanı zammını açıkladı! Maaş hesaplamaları değişecek! Emeklilere verilecek Cumhurbaşkanı zammını açıkladı! Asgari ücret zammının belli olmasının ardından gözler emekli maaşlarına yapılacak olan zamma çevrildi. Emekli maaşlarına Ocak 2025 döneminde ne kadar zam yapılacak?