ANASAYFA Elmadağ 2024 Ankara Elmadağ Yerel Seçim Sonuçları! Elmadağ'ın belediye başkanı kim oldu?

2024 Ankara Elmadağ Yerel Seçim Sonuçları! Elmadağ'ın belediye başkanı kim oldu?

31 Mart tarihinde gerçekleştirilecek olan yerel seçime sayılı günler kala Elmadağ'da hangi adayın belediye başkanı olacağı merak konusu oldu.
yazar
Sinem GÜVEN
2024 Ankara Elmadağ Yerel Seçim Sonuçları! Elmadağ'ın belediye başkanı kim oldu?

81 ilde büyükşehir ve ilçelerde yeni belediye başkanlarının belirlenmesi için yapılacak olan yerel seçimlere sayılı günler kaldı. Bu seçimler ile Türkiye'nin gideceği sandıklardan hangi adayın ismi daha fazla çıkarsa 5 sene boyunca büyükşehir ya da ilçelerde söz sahibi olabilecek.

Ankara için de büyükşehir ve ilçe belediyelerde rekabet kıyasıya devam ederken, Elmadağ ilçesinde hangi adayın rakiplerine göre daha fazla oy alarak yerel seçimlerde ilçe belediye başkanı olacağı vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. 

ANKARA ELMADAĞ BELEDİYE BAŞKANI KİM OLDU?

5 sene boyunca Elmadağ'da vatandaşlara ve ilçeye hizmet etmek amacı ile göreve gelecek olan belediye başkanı 31 Mart tarihinde gerçekleşecek olan seçimler ile belirlenecek. Bu çerçevede de bu sene CHP'den Adem Barış Aşkın, AK Parti'den Eyyüp Tekiner, Memleket Partisi'nden ise Esra Murat aday oldu. 

Bu adaylar da dahil olmak üzere bu sene 31 Mart seçimlerde Elmadağ ilçesi için toplamda 16 adayın rekabet içerisinde olacağı ifade edildi. 

ELMADAĞ BELEDİYE BAŞKANI ADEM BARIŞ AŞKIN OLDU!

Tamamlanan seçimin ardından sandıkların yüzde 100'ü açıldı. Buna göre Ankara Elmadağ Belediye Başkanı Adem Barış Aşkın oldu.

Açıklanan sonuçlara göre Adem Barış Aşkın %53.79 oy oranı ile belediye başkanı olurken ona en yakın rakibi ise AK Parti'den Eyüp Tekiner %36.43 oranında oy aldı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
2024 EGM 10 bin polis alımları başladı mı, ne zaman başlayacak, şartları nedir?

2024 EGM 10 bin polis alımları başladı mı, ne zaman başlayacak, şartları nedir?