Ankara’nın o köyünde yaşayanlar isyan etti! Adları deliye çıktı köylülerden acil talep geldi

Başkent Ankara’da pek çok köy bulunuyor. Bu köylerin adları vatandaşları zaman zaman güldürürken düşündürüyor. Ankara’nın bir köyü de var ki burada yaşayan vatandaşlar adından dolayı isyan ederek acil isim değişikliği istiyor.

Ankara’nın o köyünde yaşayanlar isyan etti! Adları deliye çıktı köylülerden acil talep geldi

25 ilçesi bulunan ve 5 milyonun üzerinde vatandaşa ev sahipliği yapan Ankara, ayını zaman Türkiye’nin Başkenti konumunda bulunuyor. Başkent Ankara’da bulunan köyler pek çok nüfusu içerisinde barındırırken köylülerin de zaman zaman yeni talepleri olabiliyor.

Ankara'da bir köyün vatandaşları son zamanlarda ilginç bir konuyla gündeme geldi. Ankara’da bulunan Deliler Köyü, adı ile köylülerin adeta bir sorunu haline geldi. Ankara’nın Elmadağ ilçesine bağlı Deliler Köyü’nün ismi tartışma yarattı. Köy halkını ikiye bölen isim ile ilgili köyün belli bir kısmı ismin değişmesi gerektiğini savunurken diğer bir kısmı da ismin olduğu gibi kalması gerektiğini savunuyor. Ancak büyük bir çoğunluk köyün adının değişmesini talep ediyor.

ELMADAĞ’DAKİ KÖYDE İSİM KRİZİ ÇIKTI

Köy sakinlerinden Ş. K. “Ben doğdum doğalı köyün adı Deliler olarak geçiyor. Ama eskiden Delil olarak geçiyormuş, şahitlik anlamında yani, şimdi Deliler olarak geçiyor.

Ankara’nın o köyünde yaşayanlar isyan etti! Adları deliye çıktı köylülerden acil talep geldi

Köyün isminden yeni yetişen nesil rahatsız oluyor. Biz şimdiye kadar rahatsız olmadık ama şimdiden sonra rahatsız olan varsa da bilmiyorum. Köyün isminin değişmesini isteriz tabii, gençler için isteriz. Köyün adını gördüklerinde hep gülüyorlar, 'Deli mi var?' diye soruyorlar. Biz de 'Yok ismi' diyoruz, öylece geçiştiriyoruz” dedi.

Ankara’nın o köyünde yaşayanlar isyan etti! Adları deliye çıktı köylülerden acil talep geldi - Resim : 2

Dolayısıyla isim değişikliği talep edilirken konuyla ilgili yetkililerden yardım istendi.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER