Başkan Beşikcioğlu'ndan Deniz Gezmiş sözleri: Miraslarını unutmadan çalışmaya devam edeceğiz

Türkiye'nin yakın tarihinin yıllardır unutulmayan olayı tam 53 yıl önce bugün gerçekleşti. Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan haklarında verilen karar gereğince Ankara Ulucanlar Cezaevinde idam edildi.

Başkan Beşikcioğlu'ndan Deniz Gezmiş sözleri: Miraslarını unutmadan çalışma vurgusu

Türkiye'nin 1960'lı ve 1970'li yılları sağ-sol çatışmaları ve öğrenci hareketlerine sahne oldu. Bu dönemde bir lider olarak sıyrılan ve döneminin en etkin isimlerinden olan Deniz Gezmiş çalkantılı ve kısa süren hayatını bugün bile hatırlatmaya devam ediyor.

DÖNEMLERİNE DAMGA VURMUŞLARDI

Öğrenci hareketlerinde liderlik yapan ve Türkiye Halk Kurtuluş Ordusunun kurucularından olan Deniz Gezmiş ile birlikte Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan 1971 yılında haklarındaki yakalama kararı kapsamında yakalanarak Ankara'ya getirildi. 3 isim yapılan mahkeme sonucunda 6 Mayıs 1972'de idam edildi.

Bu 3 ismin vefatlarının 53. yıl dönümünde Ankara Karşıyaka mezarlığında bulunan kabirleri başında bir anma töreni gerçekleştirildi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile birlikte çok sayıda partilinin yer aldığı törende Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Besikcioğlu da hazır bulundu.

Başkan Beşikcioğlu'ndan Deniz Gezmiş sözleri: Miraslarını unutmadan çalışmaya devam edeceğiz

"HAYATLARINI BU İDEALLER UĞRUNA FEDA ETTİLER"

Başkan Beşikçioğlu "Deniz Gezmiş ve arkadaşları, bağımsızlık ve özgürlük idealleri uğruna mücadele etmiş gençlerdir. Bu toprakların gençleri, her dönemde özgürlük, eşitlik ve adalet uğruna seslerini yükseltmiştir. Deniz Gezmiş ve arkadaşları, hayatlarını bu idealler uğruna feda ettiler. Onların mücadelesi hâlâ gençlerin yüreğinde yaşamaktadır. Bizler de onların bu mirasını unutmadan daha adil daha demokratik bir gelecek için çalışmaya devam edeceğiz" diyerek 3 isme duyduğu minneti dile getirdi.

Gezmiş, İnan ve Aslan hakkında gün boyu yüzlerce anma paylaşımı yapıldı. 3 isim sevenleri tarafından kabirleri başında da bugün anılıyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER