CHP Etimesgut Belediye Başkanı Adayı Erdal Beşikçioğlu kimdir?

31 Mart yerel seçimlerine kısa bir süre kalırken dün CHP, tam 242 belediye başkan adayını açıkladı. Ankara'da en çok dikkat çeken isim ise Etimesgut Belediye Başkan Adayı Erdal Beşikçioğlu oldu. Beşikçioğlu'nun adaylığı ardından hayatı ve kariyeri merak konusu olurken, sizler için bilgileri derledik. İşte, Erdal Beşikçioğlu'nun hayatı ve kariyerinin detayları...

CHP Etimesgut Belediye Başkanı Adayı Erdal Beşikçioğlu kimdir?

Tüm Türkiye'yi yerel seçim heyecanı sararken partilerin hummalı çalışmaları da devam ediyor. Yerel seçim günü yaklaşırken partilerin belediye başkanı adayları da belli olmaya başladı. Dün, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) tarafından yapılan açıklamayla 242 CHP'li belediye başkanı adayı daha belli oldu.

Açıklanan listedeki dikkat çeken isimlerden biri de Ankara'da CHP Etimesgut Belediye Başkanı Adayı Erdal Beşikçioğlu oldu. Ünlü oyuncunun belediye başkanı adaylığının açıklanması ardından hayatıyla ilgili detaylar da araştırılmaya başlandı.

ERDAL BEŞİKÇİOĞLU KİMDİR?

CHP Etimesgut Belediye Başkanı Adayı Erdal Beşikçioğlu kimdir?

Ankara'nın Behzat Ç.'si olarak hafızalara kazınan ünlü oyuncu Erdal Beşikçioğlu, CHP Etimesgut Belediye Başkanı Adayı oldu. Beşikçioğlu, unutulmaz filmleri ve tiyatro oyunları ile hafızalarda yer ediniyor.

5 Ocak 1970 yılında, Ankara'da dünyaya gelen Beşikçioğlu'nun babası Ünyeli ve Laz kökenlidir. Annesi ise Priştine'den Ankara'ya göç etmiş bir Arnavut göçmenidir. Erdal Beşikçioğlu, İzmir'de orta ve lise öğrenimini tamamlaması ardından 1989 yılında Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'nı kazandı.

Üniversite hayatını doğum yeri Ankara'da tamamlayan ünlü oyuncu, konservatuvar eğitimi sırasında İngiliz tiyatro yönetmeni William Gaskill'in "yaratıcı drama" üzerine atölye çalışmalarına katıldı ve 1993 yılında lisans eğitiminden başırıyla mezun olmasıyla Devlet Tiyatroları'nda oyuncu olarak çalışmaya başladı.

CHP Etimesgut Belediye Başkanı Adayı Erdal Beşikçioğlu kimdir? - Resim : 2

1991 yılında Elvin Beşikçioğlu ile evlenen Erdal Beşikçioğlu'nun bir kız ve bir erkek olmak üzere toplamda 2 çocuğu bulunuyor. Beşikçioğlu ayrıca, Gençlerbirliği Spor Kulübü Başkanı İlhan Cavcav'ın yeğenidir.

Beşikçioğlu, 2015 yılında Ankara Devlet Tiyatrosu'ndan emekli oldu. Meslek hayatı boyuncu sayısız film, dizi ve tiyatro oyununda oyunculuk yapan Beşikçioğlu'nun en unutulmaz karakterlerinden biri Ankara'nın Behzat Ç.'sidir.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER