Kadının kültür sanat dünyasındaki yerinin vurgulandığı önemli etkinliklerden birisi olan Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali bu sene 28. defa start verdi. Kadın oyuncu ve yönetmenlerin başarılı bir şekilde canlandırdığı rolleri izleme fırsatı sunan festival öncesinde Etimesgut Belediyesi ev sahipliğinde bir özel anlatım programı gerçekleştirildi.
Programda Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikcioğlu, belediye yönetimi ve çok sayıda vatandaşta hazır bulundu.
TANINMIŞ KADIN OYUNCULAR PROGRAMDA KATILIMCI OLARAK YER ALDI
Türk sinema ve tiyatrosunun önemli kadın isimlerinden Bennu Yıldırımlar, Biket İlhan, Burcu Kara, Ece Dizdar, Eylem Kaftan, Harika Uygur, Lale Mansur, Şenay Gürler ve Ümran Safter'in katılımcı olarak yer aldığı programda ilham verici hikaye ve anılar anlatıldı.
Programdan duyduğu memnuniyeti ifade eden Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikcioğlu ise "Kadınlar sadece hikâyelerini değil, yaşanmışlıkları, direnişi, sevinçleri ve umutlarıyla yaşadığımız şehirlerin ruhunu temsil eder. Böyle festivaller, kadınların sesini daha gür duyurmamıza vesile oluyor" diyerek festivalin önemine değindi.
Kadın oyuncuların deneyim ve hikayelerini anlattığı program alkışlarla sona erdi. Konuk olan kadın oyuncular hayranlarının kendileriyle fotoğraf çekinme ricalarını kırmadı.