Art niyetli şahıslar, çeşitli yöntemlerle aradıkları insanları korku ve panik gibi yöntemlerle ağına düşürüp onlardan para çalmaya çalışıyor. Dolandırıcılar bu hedefini gerçekleştirirken insanların en çok güvendiği kişi ve kurumların adını kullanarak hareket ediyor.
Yetkililer bu tarz durumlarda insanlara hemen inanmamaları ve başlarına gelen durumu ilgili güvenlik birimlerine bilgilendirmelerini istiyor.
ETİMESGUT BELEDİYESİ UYARDI
Erdal Beşikçioğlu yönetimindeki Etimesgut Belediyesi sosyal medya hesapları üzerinden bir uyarı paylaşımı yaptı. Söz konusu paylaşımda "Son dönemde Belediye Başkanımız Sayın Erdal Beşikcioğlu ve Belediye Başkan Yardımcılarımızın isimleri kullanılarak vatandaşlarımızı maddi ve manevi zarara uğratmaya yönelik dolandırıcılık girişimlerinde bulunulduğuna dair çeşitli şikayetler ve ihbarlar alınmaktadır" ifadeleri kullanılarak insanlara dikkatli olma vurgusu yapıldı.
Belediye yönetimi "Belediye Başkanımız, Başkan Yardımcılarımız veya herhangi bir belediye personelimiz, hiçbir surette telefonla, internet üzerinden ya da yüz yüze para veya yardım talebinde bulunmaz" diyerek böyle bir durumun normalde asla olamayacağının altını çizdi.
Başına bu tarz bir olay gelenlerden ise hızlı bir şekilde kendilerine durumu bildirmeleri istendi.