Etimesgut Belediyesi Halk Kütüphanesi okulların açılmasıyla canlandı

Ankara'nın Etimesgut ilçesinde okulların açılmasıyla 'Etimesgut Belediyesi Halk Kütüphanesi'' ne öğrenciler akın etmeye başladı. Ankara'nın modern kütüphaneleri arasında yer alan Etimesgut Halk Kütüphanesi'ne öğrenciler tarafından yoğun ilgi var.

Etimesgut Belediyesi Halk Kütüphanesi okulların açılmasıyla canlandı

19 Şubat 2019 yılında açılan Etimesgut Halk Kütüphanesi açıldığı günden bu yana vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görüyor. Her geçen gün Etimesgutluların daha rahat yaşayabilmesi için yeniliklerine bir yenisini daha ekleyen Etimesgut Belediyesi 2019 yılında açtığı kütüphaneyle ilçedeki öğrencilerin yüzünü güldürdü.

650 KİŞİ AYNI ANDA DERS ÇALIŞABİLİYOR

Etimesgut Halk Kütüphanesi günden güne üye sayısını arttırıyor. Özellikle okulların açılmasıyla öğrenciler kütüphaneyi aktif kullanmaya başladı. Kütüphanenin üye sayısı 15 bini aştı. Ahimesut Bulvarı üzerinde yer alan 2 katlı kütüphanede aynı anda 650 kişi ders çalışabiliyor. Kütüphane pazartesi günleri hariç haftanın diğer günlerinde 09.00- 21.00 saatleri arasında hizmet veriyor.

VELİ TAKİP SİSTEMİ İLE ÖĞRENCİLER KONTROL EDİLİYOR

Öğrencilere sessiz bir ortamda ders çalışma imkanı veren kütüphanede otomasyon sistemi bulunuyor. Üyeler kütüphaneye kartla giriş yapıyor ve sistem her öğrenciye bir masa atıyor. Ayrıca öğrenciler 40 dakika ders 15 dakika mola sistemine uymazsa masa öğrenciden alınıyor ve başka bir öğrenciye veriliyor. Böylelikle öğrencilere düzenli ders çalışmaya yönlendiriyor. Veli Takip Sistemi ile de isteğe bağlı olarak veliler, çocuklarının hangi saatler arasında kütüphanede olduğunu takip edebiliyor.

KAYIT OLMAK İÇİN NE GEREKİYOR?

Kütüphane yalnızca Etimesgut'ta ikamet edenlere hizmet veriyor. Etimesgut'ta ikamet eden lise ve dengi üzerindeki tüm okullarda okuyan öğrenciler, sınavlara hazırlanan vatandaşlar ücretsiz yararlanabiliyor. Kütüphaneye üye olmak için ikametgah belgesi, öğrenciyse öğrenci, mezunsa mezuniyet belgesi, 1 adet fotoğraf ve kimlik fotokopisi yeterli oluyor.

SONRAKİ HABER