Etimesgut Belediyesi'ne yönelik olarak düzenlenen operasyon büyük yankı uyandırdı. Son dönemde peş peşe CHP'li belediyelere yönelik olarak operasyonlar düzenlenirken Etimesgut Belediyesi'ne yönelik olarak operasyon düzenlendiği açıklandı.
ETİMESGUT BELEDİYESİ'NE SON DAKİKA OPERASYON DÜZENLENDİ!
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı: "Sayıştay Başkanlığı tarafından Etimesgut Belediye Başkanlığında yapılan 2025 yılı hesap ve işlemleri olağan denetimler sırasında, Etimesgut Belediyesi aşevi, yemek alımı ve dağıtımı işlemleri ile Etimkent A.Ş’nin hesap bilgilerinde tespit edilen usulsüzlükler yönünden düzenlenen raporlar üzerine Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından zimmet suçundan başlatılan soruşturma kapsamında; sermayesinin tamamı Etimesgut Belediye Başkanlığına ait iştirak şirketi Etimkent A.Ş. Genel Müdürü M.Ç., Etimesgut Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürü A.C., Etimesgut Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü Mutemeti S.K. ve Etimkent A.Ş. kasa sorumlu personeli H.B. isimli şüpheliler hakkında Ankara Batı Sulh Ceza Hakimliğinden alınan arama kararları ve Cumhuriyet Başsavcılığımızca verilen talimatlara istinaden 30 Mart 2026 tarihinde şüphelilerin ikametlerinde ve iş yerlerinde eş zamanlı arama ve el koyma işlemi yapıldı, tüm şüpheliler yakalanarak gözaltına alındı."
ETİMESGUT HANGİ PARTİ, ETİMESGUT BELEDİYE BAŞKANI KİM, HANGİ PARTİDEN SEÇİLDİ?
Etimesgut Belediyesi'ne yönelik olarak düzenlenen operasyonun ardından Etimesgut Belediyesi merak konusu oldu. Son yerel seçimlerde Etimesgut Belediyesi AK Parti'den CHP'ye geçmiş, CHP'nin adayı olan Erdal Beşikcioğlu seçimi kazanmıştı.