Yakın zamanda kadınları merkezine alan çeşitli çalışmalar gerçekleştiren Etimesgut Belediyesi yeni bir duyuruda daha bulundu. Oyuncu Erdal Beşikcioğlu'nun belediye başkanı olmasıyla kültür sanat etkinliklerinde çok farklı bir seviyeye evrilen Etimesgut'un 28. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali'ne ev sahipliği yapacağı açıklandı.
"İLHAM VERİCİ HİKAYELERE TANIKLIK EDECEĞİZ"
Etimesgut Belediyesi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda 28 Mayıs- 2 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek festival ile ilgili "Kadın yönetmenlerin, oyuncuların ve sinema emekçilerinin gözünden hayatlara, direnişlere ve ilham verici hikâyelere tanıklık edeceğiz" ifadelerini kullandı.
Festivalin açılışında izleyici ile buluşacak "Benzersiz Kadınlar Benzersiz Hikâyelerini Anlatıyor" adlı söyleşide ise Bennu Yıldırımlar, Burcu Kara, ve Şenay Gürler gibi tanınmış isimler yer alacak. Tamamı kadın oyunculardan oluşan bu isimler söyleşide dinleyicilere ilham verecek deneyim ve hikayelerinden bahsedecek. Söyleşinin moderatörlük görevini ise Zeynep Atakan üstlenecek.
FESTİVAL ÜCRETSİZ OLACAK
Etimesgut Belediyesi kadın odaklı gerçekleştireceği bu kültür sanat organizasyonunun ücretsiz olarak gerçekleştirileceğini ve biletlerin Cumhuriyet Kültür Merkezi gişesinden temin edilebileceğini bildirdi.